Se trece la treabă: construcția drumului expres Craiova- Pitești, licitată în iunie

1779

Luna viitoare, vor fi scoase la licitație proiectul tehnic și execuția drumului expres Piteşti-Craiova (121km). Anunțul a fost făcut de premierul Grindeanu, care a precizat că lucrările de construcție vor fi demarate anul viitor.

Veste bună pentru olteni: după amânări și revizuiri, vom avea în sfârșit infrastructură modernă.  Renunțarea la construirea autostrăzii Craiova- Pitești și înlocuirea acesteia cu drum expres de mare viteză a grăbit lucrurile, investiția urmând astfel să fie finalizată în doi ani de zile.

https://realitateaoltului.ro/2017/05/15/guvernul-si-a-asumat-politic-drumul-expres/

Aflat în vizită la Mioveni în urmă cu două zile, șeful executivului a dat o veste mare și pentru olteni: în iunie, vor fi scoase la licitaţie proiectul tehnic şi execuţia drumului expres Piteşti-Craiova, urmând ca în 2018 să fie demarate lucrările de construcţie. Transformarea din autostradă în drum expres nu numai că scurtează perioada de realizare, ci va reduce și costurile cu 20%.

„În iunie vor fi licitate pe SEAP loturile 1 şi 5 de la autostrada Piteşti-Sibiu. Primele două loturi ce vor fi scoase la licitaţie înseamnă aproximativ 45 de kilometri.Tot în iunie va fi pe SEAP licitaţia pentru drumul expres Piteşti-Craiova. Eu m-am săturat să tot vină miniştri şi să vorbească de infrastructură. Vrem să facem aceste investiţii.”, a declarat premierul Sorin Grindeanu după vizita de la uzina Dacia.