Începe campania electorală pentru alegerile locale parțiale. La Olt se aleg primari în două comune

171

În această noapte, cinci partide politice intră în campanie electorală la Olt. Timp de două săptămâni, cei 8 candidați pentru fotoliile de primari ai localităților Osica de Sus și Sprâncenata, își vor convinge alegătorii că vor fi cei mai buni edili.

Pe 11 iunie, și oltenii sunt rechemați la urne pentru a-și alege primarii. În două localități se organizează alegeri locale parțiale, în cursa electorală intrând opt candidați.

https://realitateaoltului.ro/2017/01/16/alegeri-anticipate-in-doua-localitati-din-olt-fara-primari/

Campania electorală va începe pe 27 mai, cu 15 zile înainte de data alegerilor, și se încheie pe 10 iunie, la ora 07.00.  Potrivit Registrului Electoral, 6105 olteni vor fi chemați la urne- 4061 la Osica și 2040 la Sprâncenata, la care se adaugă patru cetățeni europeni care vor vota la Osica de Sus. Pentru ei, Prefectura Olt va trebui să tipărească buletine de vot până pe data de 6 iunie. Fără afișe și bannere, ca şi la localele de anul trecut, campania electorală se va axa pe întâlnirile cu electoratul şi dezbaterile de la radio şi televiziune.

În cursa electorală au intrat 8 candidați. La Osica de Sus, candidează din partea PSD – Gheorghe Manicea actualul primar interimar – PSD, profesorul Sabin Roşca – PNL, medicul veterinar Remus Cernătoiu – ALDE, Marian Raicea- funcţionar în cadrul primăriei din Osica de Sus de la PMP şi fostul șef de post din localitate Alexandru Văduva – PRM.

La Sprîncenata sunt trei candidaţi: Marin Mihăeşteanu – PSD, Daniel Gigi Cătănoiu – PNL, George Alexandru Popescu – PMP. ALDE a anunțat că îl va susţine pe candidatul PSD.

Alegeri locale parțiale se organizează pe 11 iunie  în 49 de unități administrativ-teritoriale din 32 de județe.