Oltenii, ofertați să culeagă cartofi, mazăre și căpșuni în Danemarca. Se caută femei și cupluri

241

Agenţia Județeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt dispune, prin intermediul reţelei EURES, de 60 posturi pentru muncitori necalificați – cules căpşuni, mazăre și cartofi în câmp – muncă sezonieră în Danemarca. 15 iunie este data limită de depunere a CV-urilor.

Oltenii cu vârsta peste 18 ani, femei și cupluri, care doresc să muncească în domeniul agricol în străinătate, au în această perioadă o ofertă numeroasă în Danemarca, la cules de căpșuni, mazăre și cartofi. Nu sunt cerute cunoștințe de limbă străină, iar contractele se întocmesc pentru perioadele 4 iunie- 1 septembrie, 7 iunie- 1 septembrie, 11 iunie- 1 septembrie sau 15 iunie- 1 septembrie.

„Plata muncii este în funcție de cantitatea recoltată (la kilogram). Se plătesc 0,65 euro brut/kg cules de căpșuni și mazăre; 1,3 euro brut/lădița de cartofi mari sortată (conține 10 pungi a câte 1 kilogram), 2 euro brut/lădița de cartofi medii și mici sortată – pentru femei; 10,4 euro brut/oră pentru bărbați care vor lucra în câmp la scoaterea cartofilor; se acordă bonus de 12,5% – bani de concediu. Cazarea se asigură în rulote rezidențiale de câte 4 persoane, în camere cu 2 paturi separate, dotate cu bucătărie și baie la fiecare rulotă în parte.”, explică Elena Țane, consilier Eures.

Cei interesați pot trimite CV-uri în limba română, până pe data de 15 iunie, pe adresa de e-mail: cipi_mimi_26@yahoo.com și pot obține informații suplimentare pe site-ul ANOFM: www.eures.anofm.ro sau la A.J.O.F.M. OLT, str. Prelungirea Crişan, nr. 2, Compartiment EURES, telefon: 0249/411002.