Kovesi, ironizată de americani în cazul lui Sebastian Ghiță. “Până și sârbii râd de justiția neo-sovietică din România.”

108

Cu 5 mandate de arestare emise în România, cu cerere de extrădare și cu un mandat de arestare în Serbia, Sebastian Ghiță a reușit să scape. El i-a convins pe judecătorii Curții Supreme din Belgrad să-l lase liber. Pus sub control judiciar pentru suma de 200.000 de euro, Ghiță nu are voie să părăsească Belgradul.

Din SUA, șefa DNA primește un sfat după ce Ghiță a scăpat. Laura Codruța Kovesi e ironizată de Chris Terhes, cel care-i cere să-i ”aresteze magistratii sarbi pt ca, judecandu-l in libertate pe Ghita, arata ca justitia nu functioneaza”.

”Ghita a fost eliberat si plasat sub control judiciar de judecatorii sarbi. Si procurorii au fost de acord cu masura. De asemenea, i s-a pus o cautiune de 200.000 de euro si i s-a interzis sa paraseasca Serbia. Juzii sarbi au spus ca nu e necesara masura arestului daca o alta masura preventiva poate produce aceleasi efecte. Pana si sarbii, care nu sunt in UE, rad de justitia neo-sovietica din Romania.

Kovesi sa aresteze magistratii sarbi pt ca, judecandu-l in libertate pe Ghita, arata ca justitia nu functioneaza.”, e mesajul lui Chris Terhes, președintele Coalitiei Romanilor pentru Combaterea Coruptiei.