Director în cadrul unui spital din Tel Aviv, expozant la Slatina. O lume de basm, prezentată la Centrul Cultural

238

O lume de basm ce prezintă imagini subacvatice, peisaje și portrete din îndepărtată Asie, va fi prezentată publicului slătinean la finele acestei luni. Expozant este un artist român, de profesie medic, ce trăiește în Israel și este director al Institutului israelian de ortopedie din cadrul Spitalului Assuta din Tel Aviv.

Centrul Cultural Eugen Ionescu Slatina va fi gazda unei expoziții ce prezintă imagini spectaculoase ale lumii subacvatice sau din îndepărtata Asie. Expozant este artistul fotograf Gavriel Mozes, din Israel, artist născut în Oradea și este inclusă în ediția a VI-a a Festivalul European de Fotografie dedicat Zilei Europei, organizat de  Asociația Internațională ”Euro Foto Art” sub patronajul Ministerului Culturii și Identității Naționale, colaboratori fiind Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt și Clubul Fotografic ”Alutus”.

Astfel, în foaierul centrului slătinean vor fi expuse 55 de fotografii alb-negru și color realizate de membrul Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”.

„Expoziția intitulată ”Deasupra și sub Ocean” a fost grupată în următoarele cicluri: ”Lumea de sub Ocean”, ”Indonesia”, ”Nepal” și Ierusalim. Primul ciclu prezintă publicului fotografii realizate cu mare măiestrie de artistul fotograf expozant în Ocean și în condiții cu totul deosebite,  o lume de basm subteran necunoscută. Fotografiile grupate în ciclul ”Indonesia”, ne prezintă peisaje și portrete deosebite despre oamenii acestei părți a Lumii, respectiv 7 imagini care prezintă o luptă deosebită dintre cocoși. În cadrul ciclului ”Nepal” sunt prezentate portrete și socio-fotografii realizate într-o lume deosebită a Asiei îndepărtate. Cele 11 fotografii grupate sub genericul  ”Ierusalim” prezintă publicului oameni și tradiții din această parte a lumii, care trăiesc în Orientul Mijlociu.”, declară  artistul fotograf Valeru Ciurea- președintele Fotoclubului ”Alutus” din Slatina, cel care va prezenta expoziția și la vernisajul pe marți, 30 mai, ora 17.00.

Lucrările pot fi admirate de publicul slătinean și nu numai până pe data de 8 iunie. Intrarea este liberă.

Artistul fotograf Gavriel Mozes s-a născut în anul 1949 în Oradea, a absolvit Facultatea de Medicină ”Babeș Bolyai” din Cluj Napoca, secția medicina generală. În anul 1977 disidează în Israel, unde a devenit medic specialist. La vârsta de 48 de ani a devenit scafandru și s-a specializat în domeniul fotografiei subacvatice. În prezent este directorul  ”Shoulder Center” din cadrul Spitalului ”Assuta” din Tel-Aviv.