Nicio propunere și nicio contestație pentru parcarea sau ridicarea mașinilor. Primăria așteaptă

375

Deși vehement contestat pe rețele de socializare în special, noul regulament pentru parcarea autoturismelor în municipiul Slatina nu a primit până acum nicio sugestie sau contestație din partea slătinenilor.

https://realitateaoltului.ro/2017/05/19/20-de-leiluna-parcarea-unei-masini-in-slatina-regulamentul-a-fost-supus-transparentei-publice/

Luni este ultima zi în care slătinenii pot depune sugestii, propuneri sau contestații la noul Regulament de parcare și ridicare a mașinilor parcate neregulamentar. Deși primăria a supus transparenței decizionale acest proiect vinerea trecută, iar nu puțini au fost cei care s-au revoltat împotriva deciziei administrației locale, până acum la registratura primăriei nu a ajuns nicio sugestie sau contestație.

„Până acum, nu au fost depuse propuneri sau opinii asupra noului regulament de organizare, exploatare și atribuire a locurilor de parcare publice de reședință/ocazionale, activitatea de ridicare, transport, depozitare și eliberare a vehiculelor staționate neregulamentar pe raza municipiului Slatina. Deși pe pagina de socializare sunt destule comentarii pe acest subiect, unele pertinente și cu argumente ce ar putea fi dezbătute în vederea realizării variantei finale a regulamentului, le amintim locuitorilor municipiului că aceste comentarii nu pot fi luate în calcul. Orice persoană interesată, precum și asociațiile de afaceri și alte asociații legal constituite sunt invitate să depună propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de hotărâre, la registratura generală a Primăriei municipiului Slatina, în termen de 10 zile de la publicare, adică până pe data de 29 mai. Propuneri se vor putea face și în cadrul ședinței publice de dezbatere a noului regulament.”, declară Mugurel Manea, purtătorul de cuvânt al administrației locale.

https://realitateaoltului.ro/2017/05/19/atentie-soferi-se-reia-ridicarea-masinilor-in-slatina-700-de-lei-taxa-de-recuperare/

Regulamentul lasă la liber doar 20% din locurile de parcare de reședință. Celelalte locuri vor fi atribuite celor care plătesc un abonament, iar dacă numărul cererilor va depăși pe cel al parcărilor dintr-o anumită zonă atribuirea se va face prin licitație, la un preț mai mare. Și pentru parcările ocazionale se va plăti în timpul săptămânii, fie la automate, fie prin SMS. De asemenea, parcarea neregulamentară va fi taxată cu ridicarea mașinii, recuperarea fiind contra-cost. Activitatea de ridicare, transport, depozitare și eliberare a autovehiculelor va fi realizată de Direcția Administrarea Străzilor și Iluminatului Public a primăriei.

https://realitateaoltului.ro/2017/05/24/reguli-pentru-samsarii-de-masini/