Înfruntare de idei între 13 echipaje de elevi olteni. Dezbaterile educaționale, în weekend.

124
foto: arhivă

Olimpiada națională de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”, etapa județeană, va aduce la masa înfruntărilor, în acest weekend, zeci de liceeni. Înfruntarea de idei este o modalitate prin care putem crește avocații, politicienii, intelectualii și cetățenii de mâine.

Inspectoratul Șcclar Județean Olt organizează pe 27 și 28 mai etapa județeană a Olimpiadei naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”. Gazda dezbaterilor educaționale va fi Colegiul Naționa Ion Minulescu Slatina.

Potrivit IȘJ Olt, la activitate vor participa 13 echipaje- 10 echipaje la secțiunea începători și 3 echipaje la secțiunea avansați, de la colegiile Minulescu Slatina, Greceanu, Vocațional Titulescu, Economic PS Aurelian, Liceul Sportiv, Teoretic Petre Pandrea Balș, Mihai Viteazul Caracal. Sâmbătă se vor desfășura rundele preliminare- 3 meciuri, iar duminică semifinalele, finalele și premierea.

TINERII DEZBAT este cel mai amplu program de dezbateri pentru elevi, o olimpiadă a înțelegerii și promovării valorilor democratice prin dezbateri argumentate, un exercițiu al unei atitudini deschise către diferențe sociale, etnice și de gen.

Acest gen de dezbateri educaționale au început în România, cu sprijinul Ministerului Educației, începând cu 2010. Peste 150 de profesori  își susțin elevii în confruntarea în care tinerii își revendică apartenența la o comunitate cu simț civic și critic. Profesorii învață gândire critică și dezbateri de la alumni ARDOR în seminarii de instruire și îi pregătesc pe elevii lor în același spirit critic.