Peste 6000 de olteni sunt chemați din nou la urne să-și aleagă primarii. Opt candidați, la alegerile din 11 iunie

183

Pe 11 iunie, și oltenii sunt rechemați la urne pentru a-și alege primarii. În două localități se organizează alegeri locale parțiale, în cursa electorală intrând opt candidați.

https://realitateaoltului.ro/2017/01/16/alegeri-anticipate-in-doua-localitati-din-olt-fara-primari/

Startul campaniei electorale pentru ocuparea fotoliilor de primari ai localităților Osica de Sus și Sprâncenata se dă sâmbătă. Potrivit Registrului Electoral, 6105 olteni vor fi chemați la urne- 4061 la Osica și 2040 la Sprâncenata, la care se adaugă patru cetățeni europeni care vor vota la Osica de Sus.

În cursa electorală au intrat 8 candidați. La Osica de Sus, candidează din partea PSD – Gheorghe Manicea actualul primar interimar – PSD, profesorul Sabin Roşca – PNL, medicul veterinar Remus Cernătoiu – ALDE, Marian Raicea- funcţionar în cadrul primăriei din Osica de Sus de la PMP şi fostul șef de post din localitate Alexandru Văduva – PRM.

La Sprîncenata sunt trei candidaţi: Marin Mihăeşteanu – PSD, Daniel Gigi Cătănoiu – PNL, George Alexandru Popescu – PMP. ALDE a anunțat că îl va susţine pe candidatul PSD.

https://realitateaoltului.ro/2017/04/21/este-oficial-alegeri-pentru-primari-la-sprancenata-si-osica-de-sus-pe-11-iunie/

Candidaturile vor rămâne definitive pe 28 mai.

https://realitateaoltului.ro/2016/12/02/sprancenata-comuna-care-sta-pe-un-butoi-de-pulbere/

La Sprâncenata și Osica de Sus, primarii aleși anul trecut și-au pierdut funcțiile pe 4 august 2016, la nici două luni de mandat. Prefectul judeţului a semnat ordinele de revocare, în cazul edilului de la Sprâncenata fiind vorba de incompatibilitate, iar în cazul celui de la Osica de o condamnare cu suspendare pentru fals în înscrisuri. Cei doi foști edili au pierdut și în instanță, după ce au contestat ordinele prefectului. Tribunalul Olt a decis în ambele cazuri respingerea cererilor, ca nefondate, deciziile fiind definitive și irevocabile.