Slatina, păzită cu “cerberi” privaţi, din “curtea” lui Dragnea

736

De o săptămână, Slatina este păzită de pândari profesionişti. După mai bine de un an de contestaţii, contractul pentru paza a 18 obiective importante din municipiu a fost adjudecat de o firmă din Teleorman.

Peste 4 milioane de lei a pus la bătaie Primăria Slatina în vederea asigurării pazei unor obiective importante din municipiu. Licitaţia a fost adjudecată după mai bine de un an de contestaţii de către o firmă din Teleorman, în detrimentul contestatarei slătinene Ticoni Protecţie şi Pază, administrată de fostul şef al gardienilor publici, Nicolae Tiţa.

Paznicii privaţi au intrat în pâine de săptămâna trecută şi răspund de mai multe obiective. “De la jumătatea acestei luni a devenit legal și a intrat în vigoare un contract de pază la o serie de obiective din subordinea Primăriei Slatina cu o firmă privată. Licitația în acest sens a fost organizată în primăvara anului 2016 și, din cauza contestațiilor competitorilor, intrarea sa în vigoare a fost pusă sub semnul întrebării până acum. Oamenii de pază de la firma care și-a adjudecat contractul inițial au apărut la posturile lor din cadrul a 18 obiective aflate în subordinea Primăriei Slatina. Printre aceste obiective se numără sediul primăriei, Direcţia Economică, Direcţia Patrimoniu, toate parcurile din oraș, fostul Palat al Copiilor, Cercul Militar, Atelierul Intercultural Victoria, terenul fostei U.M. de pe str. Tunari etc. Sunt obiective care nu puteau fi acoperite cu poliţia locală. Deja se observă o schimbare, în sensul că accesul în instituții este mai civilizat, iar în parcuri slătinenii se simt mai în siguranţă”, declară Mugurel Manea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Slatina.

Cele 22 de posturi prevăzute în contract sunt repartizate la: fosta Unitate Militară, halda Satu Nou, Pădurea Strehareţ, Colegiul Tehnic Ion Mincu, Cercul Militar, fostul Palat al Copiilor, sediul primăriei, Direcţia Economică, Parcul Piteşti, parcul Eugen Ionescu, esplanadă, expo+parc, Tudor Vladimirescu nr.92A şi 92B, Baya Sportivă Dumitru Dobrescu, Nicolae Bălcescu nr.22, Centrala fotovoltaică, Cinematograful Victoria şi imobil skate-park.

Firma care asigură paza privată este SC Europrotect Security SRL, Alexandria, presa relatând că aceasta ar fi una dintre firmele controlate de Liviu Dragnea, cu atât mai mult cu cât la unele licitaţii a participat cu susţinător terţiar Tel Drum.