Doi frați din Corabia, din grija bunicului bătăuș, la un asistent maternal

192

Bunicul îi bătea atât de rău, încât poliția i-a dus în regim de urgență într-un centru. O fetiță de nici cinci ani și un băiat de doi ani au ajuns în grija unui asistent maternal, iar bunicul este cercetat penal.

Au rămas în grija bunicului, după ce mama i-a abandonat, iar tatăl și bunica au plecat la muncă în străinătate. Însă educația celui care ar fi trebuit să-i îngrijească nu s-a făcut cu iubire, ci cu corecții fizice. Atât de drastice, încât poliția a fost nevoită să intervină sâmbătă și să-i ducă în Centrul de primire în regim de urgență din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt. Este situația dramatică prin care trec doi frați din Corabia- o fetiță de patru ani și jumătate și un băiețel de numai doi ani.

Citiți și https://realitateaoltului.ro/2017/02/02/despartiti-de-saracie/

„Copiii se aflau de ceva timp în grija bunicului. Ei au fost aduși de poliție în Centrul de primire în regim de urgenţă la data de 20 mai și au fost dați în plasament la Centrul Maternal Profesionist, în grija unui asistent maternal. În niciun caz nu vor mai ajunge în grija bunicului! Acestuia i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate minorilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Olt, Ioana Ciobanu.

Mai multe cazuri de agresiune și neglijență

Acesta nu este singurul caz din județ de agresiune asupra copiilor minori. Potrivit datelor  DGASPC Olt, pe primul trimestru al acestui an s-au înregistrat numeroase cazuri în care copiii fie au fost agresați, fie neglijați, în așa manieră încât să fie nevoie de intervenția statului. „Avem înregistrate 5 cazuri de abuzuri fizice asupra minorilor, dintre care 4 în mediul urban, precum și 14 cazuri de neglijență, dintre care 10 în mediul rural”, explică Ioana Ciobanu.

Citiți și https://realitateaoltului.ro/2017/04/04/copiii-adoptati-ai-oltului-isi-cauta-familiile/

907 copii din Olt crescuți de rude

Potrivit datelor DGASPC Olt, în urma situațiilor transmise de 68 de primării din județ din cele 112, nu mai puțin de 907 copii sunt crescuți de rude după ce părinții au plecat la muncă în străinătate. Dintre aceştia, 185 de copii au ambii părinţi plecaţi, 567 un singur părinte, iar 155 de minori olteni au un singur părinte, iar acela este plecat în străinătate.

Sau puteți citi: https://realitateaoltului.ro/2017/03/15/in-cautarea-viitoarei-familii-copiii-de-suflet-mai-usor-de-adoptat/

Reprezentanții direcției atrag atenția că părintele este obligat să informeze Serviciul public de asistenţă socială cu privire la perioada plecării în strinătate și să ofere date cu privire la persoana în grija căreia lasă copilul/copiii. De asemeena, asistenţii sociali din fiecare localitate trebuie să demareze în instanţă o acţiune prin care copilului să-i fie desemnat un reprezentant legal.

Mai puteți citi: https://realitateaoltului.ro/2017/05/22/mama-fetitelor-spanzurate-de-tata-insarcinata-cu-gemene/