Atac terorist pe Arena Manchester, la concertul vedetei pop Ariana Grande. 19 MORȚI și zeci de răniți

1543

Un posibil atac terorist a zguduit noaptea trecută Arena din Manchester, în timpul unui concert al uneia dintre cele mai iubite cântărețe americane a momentului; Ariana Grande.

Poliția nu a semnalat încă dacă a fost într-adevăr vorba de terorism kamikaze, sau o acțiune sinucigasă, însă în urma sa a distrus zeci de vieți.

Cel puţin 19 morţi şi 60 de răniţi.

Principalul suspect este un bărbat ce fusese zărit dând târcoale arenei, cu rucsac în spate. Acesta a murit alături de victime.

Poliţia declară că răniţii sunt trataţi la şase spitale şi anunţă numerele de urgenţă la care populaţia poate primi informaţii despre victime. Aceștia pun la dispoziţie un număr de telefon la care oamenii pot raporta autorităţilor antiteroriste orice mişcare suspectă.

La Londra s-a reunit cabinetul de securitate COBRA, fiind aşteptată o conferinţă de presă.

Ariana Grande este în siguranță, aceasta nu a suferit fizic în urma atacului, ci doar a tras o sperietură îngrozitoare. Mai târziu, vedeta pop a postat pe twitter că este distrusă, îi pare extrem de rău pentru ce s-a întâmplat și nu are cuvinte să descrie așa ceva.

UPDATE 7:45

Un martor a declarat pentru CNN că a auzit o explozie în timp ce concertul se încheia. El a povestit că pe culoarul de ieşire era fum. Un alt martor, Karen Ford, a povestit pentru BBC: „Tocmai se singeau luminile şi toată lumea se pregătea să se îndrepte spre ieşire când s-a auzit dintr-odată un sunet puternic, care semăna cu o explozie. Toată lumea s-a oprit şi s-a întors, iar apoi mulţimea a început să îi împingă pe ceilalţi spre scări. Erau o mulţime de copii fără părinţi, nu era nimeni care să-i calmeze. Toată lumea striga, plângea şi împingea”.

Tori le-a declarat celor de la BBC că s-a dus la concert împreună cu sora ei mai mică în vârstă de 12 ani. Ea a declarat că: „Am ieşit din Arena lângă staţia de tren. Atunci a avut loc explozia. Vedem oameni alergând jos pe scări. În momentul acela am luat-o pe sora-mea şi ne-am băgat sub scaunele din staţie pentru că vedeam sute de fete coborând în fugă scările şi nu aveam pe unde altundeva să ieşim. Mi-am sunat prietenul şi i-am spus că „nu ştiu ce trebuie să fac” iar el mi-a zis „să încerc să ies de acolo cât de repede pot”. „Am ajuns în acel foaier şi era fum peste tot şi un miros puternic… nu pot să-l descriu… nu ştiu ce era. Când am ajuns în final afară erau oameni întinşi peste tot. Erau legaţi cu bandaje la cap. Sora mea de 12 ani m-a strâns de mână şi mi-a zis „te iubesc” – a fost oribil” a încheiat aceasta.

O tânără de 15 ani le-a declarat celor de la The Guardian că „erau oameni care cădeau peste scaune încercând să iasă afară, iar când alergam spre ieşire am văzut pereţii acoperiţi de sânge”.