Rabla la Olt: program de luni până joi pentru radiere/distrugere. Vezi LISTA centrelor de colectare/dezmembrare din județ

1936

11 centre din județ îi așteaptă pe oltenii care doresc să profite anul acesta de programul Rabla pentru a-și lua mașini noi. Pentru fluidizarea activităților programului de înnoire a parcului auto, cererile de radiere și eliberarea certificatelor se va face la Olt zilnic, de luni până joi.

Programul Rabla de anul acesta a debutat joia trecută. Pentru a veni în sprijinul celor care doresc să acceseze programul, Instituția Prefectului județului Olt, în subordinea căreia funcționează Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, a luat măsura stabilirii unui program special, la dispoziția celor care se adresează pentru radiere sau distrugere find pus ghișeul 2. “În contextul în care, potrivit art.17 alin.(4) din Ghidul de finanțare a Programului de stimulare a reînnoirii Parcului auto national 2017-2019, aprobat prin Ordinul nr.661/2017, persoana fizică are la dispoziție un termen de maxim 30 de zile de la data emiterii notei de înscriere în care să obțină certificatul de distrugere și certificatul de radiere, se preconizează o creștere progresivă a solicitărilor de radiere a vehiculelor care fac obiectul acestui program. Pentru fluidizarea activităților conexe programului de înnoire a parcului auto național, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Instituției Prefectului – Județul Olt (adresa: Bulevardul Alexandru Ioan Cuza nr.153, Slatina) va prelua cererile de radiere din programul RABLA și va elibera certificatele de radiere zilnic, de luni până joi, între orele 14.00 – 16.00, la Ghișeul nr.2. “, a anunțat Prefectura Olt.

8 operatori autorizați pentru colectare/dezmembrare

La nivelul județului Olt, 8 operatori economici au fost autorizați pentru colectarea/ dezmembrarea vehiculelor scoase din uz, cu 11 centre: 2 la Caracal, 2 la Corabia, 4 la Slatina și câte unul la Balș, Slătioara și Izbiceni.
LISTA

Detalii despre RABLA 2017

În acest an, Programul Rabla Clasic are alocat un buget de 180 milioane lei, iar
Programul Rabla Plus beneficiază de un buget de 45 milioane lei.
Pentru Programul Rabla Clasic, cuantumul primei de casare este de 6.500 lei și se
acordă pentru autovehiculul nou al cărui sistem de propulsie generează maximum 130 g CO2/km. La prima de casare se poate adăuga un ecobonus de 1.000 lei care se acordă la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care generează o
cantitate de emisii de maximum 98 g CO2/km în regim de funcţionare mixt și/sau un
ecobonus în valoare de 1.700 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid.
În cadrul Programului Rabla Plus, se acordă un ecotichet de 45.000 lei pentru
achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric sau 20.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid plug-in cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50 g/km.
Prima de casare oferită în cadrul Programului Rabla Clasic se poate cumula cu
ecotichetul prevăzut de Programul Rabla Plus. În cazul în care solicitantul casează o mașină mai veche de 8 ani și decide să achiziționeze un autovehicul nou electric, beneficiază atât de prima de casare de 6.500 lei, cât și de ecotichetul de 45.000 lei, iar dacă optează pentru un autovehicul electric hibrid plug-in va primi prima de casare de 6.500 lei și ecotichetul de 20.000 lei.