Primarul din Priseaca a învins ANI. Și-a justificat averea în instanță

769

Curtea Supremă i-a dat câștig de cauză, definitiv și irevocabil, primarului Gheorghe Florea, acesta contestând decizia ANI din urmă cu trei ani, în urma căreia edilul a fost verificat pentru o AVERE nejustificată de peste un miliard de lei pe care ar fi obținut-o pe perioada primelor două mandate.

Gheorghe Florea, edilul comunei Priseaca, a învins Agenția Națională de Integritate în instanță. Înalta Curte de Casație și justiție a decis recent că acuzațiile ANI, potrivit cărora primarul oltean nu poate justifica prin veniturile realizate o avere de peste 30.000 de euro, sunt nefondate. Magistrații au admis probele depuse de edil în instanță și i-au dat câștig de cauză. Hotărârea Curții Supreme este definitivă și irevocabilă, iar Gheorghe Florea va trebui să primească și cheltuielile de judecată. De precizat că și la instanțele inferioare edilul oltean a avut câștig de cauză de fiecare dată, însă ANI a făcut recurs.

În februarie 2014, Agenţia Naţională de Integritate  a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 107.242 lei (aprox. 30.842 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de Gheorghe Florea împreună cu familia. Primarul a fost verificat de comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Craiova.

Florea este la al treilea mandat de primar al comunei Priseaca.

Primărie fără angajați. Un primar din judeţ ţine locul a şapte angajaţi