Proteze dentare gratuite pentru bunicii din casele de bătrâni

298

25 de bătrâni de la Căminul Fălcoiu vor fi ajutați să zâmbească. Ei vor beneficia de protezare gratuită, printr-un proiect demarat de Crucea Roșie Olt în parteneriat cu Alro Slatina.

Filiala de Cruce Roșie Olt a demarat un nou proiect social, beneficiari fiind persoanele vârstnice instituționalizate, care necesită protezare dentară. Proiectul “Ajutăm bunicii să zâmbească – Protezare dentară gratuită pentru vârstnicii instituționalizați” se va derula în această lună și în luna iunie.

„In urma vizitelor în centre de ocrotire a persoanelor vârstnice din județul Olt, efectuate cu ocazia diverselor proiecte desfășurate în parteneriat de către reprezentanți ai Filialei de Cruce Roșie Olt și ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, a fost identificată nevoia soluționării problemelor de sănătate a cavității bucale a bătrânilor instituționalizați. Reprezentanții Filialei de Cruce Roșie Olt au discutat cu aceștia despre problemele de sănătate, una dintre ele fiind incapacitatea de a mânca alimente solide din cauza lipsei dinților sau a protezelor neadaptate maxilarului.”, explică Simona Capisizu, director Crucea Roșie Olt.

Astfel, 25 de persoane vârstnice de la Căminul Fălcoiu vor beneficia de proteze gratuite, partener al proiectului fiind Alro Slatina. Deja prima vizită medicală a fost efectuată, medicul stomatolog Andreea Dumitrescu și asistenta Corina Albei realizând amprentarea câmpului protetic pentru confecționarea protezelor. “Proteza dentară nu este un moft. Dinții lipsă nu reprezintă doar o problemă estetică, ci creează probleme de sănătate. Înlocuirea dinţilor lipsă cu proteza dentară permite mestecarea confortabilă, vorbirea clară și menținerea stării de sănătate”, spune medicul Andreea Dumitrescu.