Arhiepiscopul Tomisului a ajuns la DNA. Află de ce e acuzat reprezentantul Arhiepiscopiei

117

Curtea de Apel Constanţa a judecat, vineri, solicitarea procurorilor anticorupţie de înlocuire a controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu în cazul Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, anchetatorii susţinând că acesta ar fi încălcat condiţiile controlului judiciar.

Şedinţa de judecată a durat numai câteva zeci de minute şi a fost secretă, iar la ieşire avocatul prelatului, Maria Vasii, a declarat că totul este “o înscenare”, iar documentul în baza căruia a fost formulată solicitarea procurorilor anticorupţie, o adeverinţă, ar fi fost falsificat prin schimbarea datei.

 

Documentul invocat de DNA în baza căruia IPS Teodosie ar fi încălcat controlul judiciar, solicitând, în data de 12 mai, primăriei Ovidiu o adeverință pentru o nouă accesare de fonduri europene, ar fi un fals. Avocata a explicat că cererea în cauză este de fapt din 12 mai 2016 și nu din 2017, iar modificarea anului s-ar fi făcut cu pixul. Documentul de răspuns care confirmă suprafața de teren este antedatat cu 11 mai 2017.

“Dacă ăsta este un stat de drept, eu îmi dau roba jos. Dar am încredere în justiție şi ştiu că se va face dreptate”, a mai declarat avocata, adăugând că se dorește ca înaltul ierarh să aibă interdicția de a sluji în biserică în mijlocul credincioșilor. “E mâna diavolului, îmi vrea răul”, a comentat şi ÎPS Teodosie.

Instanţa a judecat cererea DNA, dar a amânat pronunţarea pentru luni, 22 mai.