20 de lei/lună parcarea unei mașini în Slatina. Regulamentul a fost supus transparenței publice

2118

Primăria Slatina a supus în această dimineață transparenței publice noul regulament de parcare și ridicare a vehiculelor parcate neregulamentar. Timp de 10 zile, slătinenii pot veni cu propuneri la proiectul de hotărâre.

Gata cu parcarea gratuită în municipiul Slatina! Primăria Slatina a stabilit noul regulament, lăsând la liber doar 20% din locurile de parcare de reședință. Celelalte locuri vor fi atribuite celor care plătesc un abonament, iar dacă numărul cererilor va depăși pe cel al parcărilor dintr-o anumită zonă atribuirea se va face prin licitație, la un preț mai mare. Și pentru parcările ocazionale se va plăti în timpul săptămânii, fie la automate, fie prin SMS. De asemenea, parcarea neregulamentară va fi taxată cu ridicarea mașinii, recuperarea fiind contra-cost.

Un loc de parcare pentru fiecare locuință

„Faptul că în ultimii ani numărul autovehiculelor din municipiul Slatina a crescut foarte mult, iar parcarea acestora a devenit o reală problemă pentru locuitorii orașului, se impune adoptarea unui regulament pentru atribuirea și utilizarea locurilor de parcare de reședință/ocazionale de pe raza orașului. Folosirea eficientă a locurilor de parcare existente, asigurarea staționării autovehiculelor în condiții de siguranță, traficul afectat din ce în ce mai mult de autovehiculele staționate neregulamentar pe partea carosabilă, insuficiența măsurilor aplicate motiv care impune adoptarea măsurii complementare a ridicării autovehiculelor staționate neregulamentar, crearea unui venit suplimentar la bugetul local al orașului, venit ce poate fi folosit în scopul amenajării de noi locuri de parcare și întreținerii parcărilor existente”, sunt motivele expuse de primarul Emil Moț la proiectul de hotărâre privind regulamentul parcării în municipiu.

Noul regulament stabilește 15mp pentru un loc de parcare de reședință (lângă imobilele utilizate de proprietari), dreptul de folosire a parcării 24 de ore din 24 de luni până duminică fiind dat de deținerea unui abonament tip reședință. Se va atribui câte un loc de parcare pentru fiecare locuință, indiferent de numărul de persoane din imobilul respectiv și numărul de autoturisme deținute, la liber rămânând o cincime din locurile de parcare din fiecare zonă.  Tariful de parcare pentru un loc repartizat va fi de 240 lei/an bugetar, adică 20 de lei /lună pentru persoane fizice și 840 lei/an, respectiv 70 lei/lună, pentru persoanele juridice.

Regulamentul prevede că în situația în care numărul de solicitări este mai mare decât cel al locurilor de parcare amenajare, atribuirea se va face prin licitație publică, la un salt de supralicitare de 20 lei/persoane fizice și 100 lei/persoane juridice.

Parcare ocazională, cu plata prin SMS

Parcarea  ocazională se va face în Slatina tot contra-cost, pe bază de tichete puse în vânzare la automate sau prin SMS la un număr unic, cu plata pe oră sau pe zi. Se va plăti doar în cursul săptămânii, de luni până vineri, între orele 8.00- 18.00. Prețul de parcare nu a fost încă stabilit prin regulament.

Regulamentul va fi supus transparenței timp de 10 zile, urmând ca primăria să organizeze o dezbatere publică, apoi proiectul să fie supus aprobării consilierilor locali.

Atenție, șoferi! Se reia ridicarea mașinilor în Slatina. 700 de lei taxa de recuperare