Și Muzeul Romanațiului își deschide ușile în Noaptea Muzeelor

247

Muzeul Romanațiului va fi transformat în sală de cinema în Noaptea Muzeelor, publicul iubitor de istorie fiind invitat să vizioneze producții românești.

Și ușile muzeului din Caracal vor fi deschise gratuit publicului care dorește să viziteze secțiile muzeale în Noaptea Muzeelor. Programul va fi unul special, alături de vizitarea zecilor de mii de piese muzeale cu vechime de mii de ani, organizatorii pregătind o seară istorică.

“În noaptea de 20 mai, începând cu ora 18:00, Muzeul Romanaţiului Caracal își deschide porțile cu un program prelungit pentru a sărbători Noaptea Muzeelor, eveniment cultural destinat publicului larg, sărbătorit la nivel european. În cadrul manifestării, publicul poate să viziteze gratis muzeul și să vizioneze filme cu caracter istoric. Unul dintre filmele propuse pentru vizionare este filmul “Pentru Patrie” – film istoric despre Războiul de independență a României”, este invitația lansată de conducerea muzeului.

Intrarea va fi, bineînțeles, gratuită.

Muzeul Romanaţiului este organizat pe modelul unui muzeu zonal, reprezentând zona fostului judeţ Romanaţi, cu toată istoria lui plină de evenimente. Cu sediul pe strada Iancu Jianu nr. 24, în casa lui Iancu N. Dobruneanu, nepot al lui Iancu Jianu, muzeul este organizat pe patru secţiuni: secţia de arheologie-istorie, secţia memorială „Iancu Jianu“, secţia de artă plastică și secţia de etnografie.

Noaptea Muzeelor, organizată și în Slatina. Iată ce puteți vizita