Ponta revine în forță și face un anunț major

88

Pe scena politică se vorbește tot mai intens despre formarea unui nou partid politic de către Daniel Constantin, alături de foștii parlamentari ALDE, excluși de Tăriceanu din partid. Totodată, se vorbește despre faptul că fostul premier și lider PSD, Victor Ponta, s-ar putea implica în proiectul politic al lui Daniel Constantin.

 

Întrebat dacă îl va sprijini pe Daniel Constantin cu noua construcție politică, Victor Ponta a confirmat aceste lucruri și a lansat săgeți către Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

Nu, la PRU domnul Diaconu e prietenul lui Liviu Dragnea si il ajuta Dragnea. Eu o sa il ajut pe Daniel Constantin, asa cum l-am ajutat pe Calin Popescu Tariceanu in 2014.

Le urez succes lui Daniel Constantin și echipei sale”, a declarat Victor Ponta, pentru STIRIPESURSE.RO.

Anunțul lui Victor Ponta este unul de poziționare politică. Fostul premier confirmă că va sprijini proiectul lui Constantin, dar în același timp amintește și despre un context politic extrem de tumultuos care a dus la această situație.

Victor Ponta a fost cel care a pus bazele relației dintre ALDE și PSD. În virtutea relației bune cu Călin Popescu Tăriceanu, Ponta a insistat pentru alianța PSD-ALDE și abia apoi a intervenit în ecuație și Daniel Constantin. După schimbarea conducerii PSD, Tăriceanu s-a reorientat și a devenit mult mai apropiat de Liviu Dragnea, ceea ce a dus la o răcire a relațiilor cu Victor Ponta.

De asemenea, în campania pentru alegerile parlamentare din 2016, Ponta l-a ajutat pe Bogdan Diaconu și chiar s-a întreținut mult timp zvonul că fostul premier va pleca din PSD. După alegerile parlamentare, Diaconu a bătut palma cu Liviu Dragnea și s-a distanțat de Victor Ponta.