Biciclist accidentat chiar de un vecin, transportat cu elicopterul SMURD la Craiova

209

Un biciclist nu s-a asigurat când a intrat de pe uliță pe o stradă, vecinul său conducea cu viteză, iar în urma accidentului a fost nevoie de intervenția elicopterului SMURD pentru a-l transporta pe biciclistul inconștient la Craiova. Totul s-a petrecut aseară, pe raza satului Pestra, comuna Dăneasa.

Un bărbat în vârstă de 66 de ani din Dăneasa a plecat cu bicicleta aseară la magazinul din sat, însă a ajuns la spital. El a fost rănit și a intrat în stare de inconștiență după ce a fost implicat într-un accident rutier. La fața locului a ajuns un echipaj al Ambulanței de la Drăgănești-Olt și altul de la Caracal, dar a fost chemat și elicopterul SMURD, care a preluat victima și a transportat-o la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova.

Șoferul care l-a accidentat este chiar un vecin de-al său, un tânăr de 29 de ani. Din primele cercetări, a reieșit faptul că vinovat de producerea accidentului este biciclistul, care a pătruns de pe o arteră secundară pe un drum principal fără să se asigure.

Șoferul va fi cercetat de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.  “Polițiștii au testat conducătorul auto cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,32 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Totodată, conducătorului auto i-au fost recoltate mostre biologice de sânge.“, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.