Liceele din județ își prezintă oferta educațională la târg. Sute de persoane, așteptate pe esplanada Slatinei

241

Esplanada Slatinei va găzdui mâine nu numai EXPO FLORA, ci și Târgul ofertelor educaționale, eveniment în cadrul căruia toate liceele din județ se vor prezenta, în încercarea de a-și atrage viitorii elevi prin diverse activități, demonstrații sau expoziții.

Esplanada Slatinei va fi mâine locul cel mai vizitat din județ, fiind așteptate să participe sute de persoane, fie că sunt iubitoare de flori, expuse în cadrul EXPO FLORA, fie în căutarea diverselor chilipiruri, fie interesate de oferta educațională a liceelor din județ. Inspectoratul Școlar Județean Olt va organiza mâine după-amiază, în paralele cu expoziția florală organizată de Primăria Slatina, Târgul ofertelor educaționale. Acțiunea se va derula între orele 15.00 și 18.00.

„La activitate vor participa aproximativ 500 de persoane, elevi, cadre didactice și părinți, din unitățile de învățământ preuniversitar din municipiul Slatina. Scopul este acela de a populariza oferta educațională a unităților de învățământ liceal în rândul elevilor din clasa a VIII-a. La acest eveniment fiecare liceu din județ își organizează un stand care să îl reprezinte cât mai bine.”, a anunțat Felicia Man, inspectorul școlar general al IȘJ Olt.

Pentru liceele din Slatina, aceasta este prima prezentare, cele din județ organizând târguri săptămâna trecută în localitățile unde funcționează. Potrivit IȘJ Olt, în zilele de 11 și 12 mai, Târgul ofertelor educaționale s-a derulat la Caracal, Corabia, Balș, Drăgănești – Olt, Scornicești, Potcoava, Piatra – Olt, Cilieni, Crâmpoia, Tufeni, Văleni, Izvoarele, Osica de Sus și Vitomirești. Elevii claselor a VIII-a și părinții acestora au putut afla care sunt specializările, filierele pe care le oferă fiecare liceu și și-au ales traseul educațional pe care-l vor urma.

Liceele corăbiene și-au prezentat oferta educațională

Anul trecut, printre cei care s-au interesat de oferta educațională a liceelor și școlilor profesionale oltene s-a numărat chiar ministrul Educației de la acea vreme, Adrian Curaj.

Ministrul Educației, Adrian Curaj, printre elevii olteni