Sute de elevi cu păduchi și infecții

184

272 de elevi din Olt au fost depistați după vacanța de Paști cu diverse infecții și păduchi. Potrivit DSP Olt, infestarea cu acești paraziți este favorizată de neglijarea regulilor minime de igienă individuală.

52.257 de copii au fost controlați după vacanța de Paște, cu scopul de a le fi supravegheată starea de sănătate. În urma triajului epidemiologic efectuat în unitățile de învățământ preșcolar și primar, gimnazial și liceal din județul Olt, au fost depistați sute de elevi infestați cu diverși paraziți. Potrivit notei informative remise de Direcția de Sănătate Publică Olt astăzi, 272 de copii au fost depistați cu infecții și paraziți.

Astfel,  cele mai multe cazuri depistate au fost cu angine  (amigdalite)- 105 și pediculoză (păduchi)- 106 copii. “După prelucrare, din cele  106  cazuri de pediculoză, cu ocazia recontrolului  efectuat la 7 zile de la depistare, au rămas în evidență 3 cazuri, acestea urmând a fi rezolvate ulterior. Infestarea cu acești paraziți este favorizată de neglijarea regulilor minime de igiena individuală.”, arată specialiștii Compartimentului de Suraveghere și Control Boli Transmisibile din cadrul DSP Olt.

Au mai fost identificate 22 de cazuri de micoze- infecţii cauzate de fungi (ciuperci) care afectează pielea, părul, unghiile sau unele mucoase, dar și 34 cazuri de alte boli infectioase.