Compania de Apă Olt- 10 ani de reabilitare și extindere a rețelelor de apă și canal

210

De zece ani, în Olt funcționează operatorul județean pentru prestarea serviciului de alimentare cu apă, canalizare și epurarea apelor uzate. La ceas aniversar, CAO, compania care a derulat numeroase lucrări de reabilitare și extindere a rețelelor de apă și canal din mai multe localități, organizează o serie de evenimente pentru a marca importanța sa pentru comunitate.

Cu ocazia împlinirii a 10 ani de activitate, Compania de Apă Olt va organiza o serie de evenimente pentru a marca această aniversare. Vineri, la ora 10.00, în curtea interioară de la sediul central al CAO, va fi dezvelită o placă comemorativă , urmată de o vizită la stația de epurare a Slatinei, la care vor participa oficialități județene și locale, dar și parlamentarui de Olt. Pe 20 mai, între orele 9.30- 12.30, va fi organizată Ziua Porților Deschise la Stația de Epurare Slatina, cu transport gratuit pentru cetățenii care vor să viziteze stația – plecare Bulevardul AI Cuza – zona Vacanța – Stația de Epurare și retur.  Evenimentul se va încheia cu premierea veteranilor și pensionarilor Companiei de Apă Olt, persoane care au contribuit la dezvoltarea companiei.

S.C. Compania de Apă Olt  și-a început activitatea în mai 2007 și, în prezent, își desfășoară activitatea în municipiile Slatina și Caracal, în orașele Corabia, Scornicești, Potcoava, Piatra Olt și Drăgănești Olt și în comunele Slătioara și Vitomirești. Activitãţile principale sunt captarea, tratarea și distribuţia apei și colectarea și epurarea apelor uzate.

Activitatea companiei a pornit cu un proiect ambițios pe fonduri europene de reabilitare a reţelelor de apă din Slatina, Drăgăneşti-Olt, Potcoava, Piatra Olt şi Scorniceşti, în valoare de 73 de milioane de euro, din care 41 milioane lei alocaţi Slatinei. Proiectul privind retehnologizarea Staţiei de epurare a Slatinei a inclus şi lucrări importante la reţelele de apă şi canalizare, dar şi la staţiile de pompare şi clorinare a apei potabile, noua tehnologie presupunând şi tratarea chimică a nămolului care ajută la curăţarea apelor uzate.

În prezent, Compania de Apă Olt se pregătește să acceseze fonduri europene în valoare de 150 de milioane de euro, pentru rețelele de utilități din 24 de localități ale județului, printre care 17 comune care au aderat la operatorul de apă și canalizare.

https://realitateaoltului.ro/2017/03/22/cao-a-avut-musafiri-statia-de-epurare-si-a-deschis-portile/