PROTEST la Finanțe Olt. Sute de angajați și-au părăsit birourile

134
foto: arhivă

Începând cu ora 9.00, în această dimineață circa 380 de angajați ai Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Olt și-au părăsit birourile. Protestul spontan vine pe fondul nemulțumirilor legate de finanțarea necorespunzătoare a activității și lipsei protecției juridice a funcționarilor în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Salariații Fiscului din Olt au întâmpinat în această dimineață contribuabilii nu la ghișee, ci în fața sediilor. Protestul spontan a blocat activitatea Finanțelor și Trezoreriei timp de două ore, angajații fiind nemulțumiți de noua grilă de salarizare în care sunt prevăzute diferenţe mari între salariile ce vor fi primite de specialiştii structurii centrale şi cei din teritoriu.

https://realitateaoltului.ro/2016/06/03/isi-platesc-singuri-apararea-in-instanta-pentru-treaba-facuta-la-servici/

Reprezentanții sindicali anunță că protestele de acest gen se vor intensifica. “Sindicatul Național Finanțe Publice – SindFISC a semnalat, în ultima perioadă, de mai multe ori faptul că, pe fondul nemulțumirilor generate de finanțarea necorespunzătoare a activității și lipsei protecției juridice a funcționarilor în exercitarea atribuțiilor de serviciu, acțiunile revendicative  spontane se vor intensifica, existând posibilitatea perturbării grave a activității de colectare a resurselor financiare necesare funcționării statului, fapt demonstrat pe alocuri, în ultima perioadă de timp”, a anunțat Liviu Toader, președintele SindFISC.

https://realitateaoltului.ro/2017/04/25/fiscul-oltean-dator-la-zeci-de-contribuabili-bugetul-statului-obligat-sa-returneze-sume-importante/