Slătineanul de OȚEL. A parcurs distanțele cumulate a două triatloane pe distanța IronMan

175

7.6 km înot, 360 km bicicletă, 84 km alergare, parcurse în 36 de ore, 27 de minute și 45 de secunde. Este ultimul succes înregistrat de slătineanul Vlad Tănase, finisher pe distanța de dublu Ironman continuu Enduroman 2017.

„Și e gata – Tănase Vlad – finisher Continuous Double Ironman Enduroman 2017”, au postat bucuroși prietenii pe pagina de socializare a sportivului slătinean Vlad Tănase, atunci când acesta a trecut linia de sosire la ultratriatlonul Enduroman, organizat în perioada 5- 8 mai în Bransgore, Hampshire- Marea Britanie. Slătineanul a participat pe distanța de dublu ironman continuu, trebuind să parcurgă înot 7,6 km, să pedaleze 360 km și să alerge 84, într-un timp de  43 de ore. A reușit să parcurgă toate probele în 36 de ore, 27 de minute și 45 de secunde, ocupând un onorant loc 8.

„După vreo 36 de ore în care n-am închis un ochi, am reușit să termin și această cursă. Când am intrat în apă, am crezut că fac infarct, atât era de rece. A urmat apoi proba de bicicletă care m-a dezmembrat efectiv. De-abia la alergare am simțit că sunt în elementul meu cât de cât. Una peste alta un concurs foarte dificil. Dar nu despre asta e vorba. Am avut momente când efectiv eram disperat, momente pe care nu le-am mai avut până acum. Dar ca niciodată, nu am avut niciun gând de abandon. Am vrut și am crezut în mine, deși erau puține elemente care să mă recomande pentru acest concurs.”, a mărturisit acesta.

Ambasador al Pădurii Copiilor, Tănase se pregătește acum pentru o altă competiție dificilă: The Brutal, unde va participa la un triplu Ironman. The Brutal, organizat în nordul Țării Galilor pe 16 septembrie, este cel mai greu triatlon din lume din cauza condițiilor în care probele au loc. Vlad va înota 12 kilometri, va pedala 561 kilometri și va alerga 126 kilometri, într-un timp maxim de 64 de ore.

Sportivul născut la Slatina pe 7 februarie 1985 fost unul dintre finaliștii 6633 Ultra de anul trecut. Vlad Tănase a scris istorie anul trecut la Cercul Polar, trecând linia de sosire al treilea la cea mai dificilă competiţie a lumii- Ultra-maratonul 6633 Arctic Ultra, în cadrul căruia a străbătut în opt zile 566 de kilometri, înfruntând temperaturi de până la minus 70 de grade Celsius și rafale de vânt cu viteze de până la 200 de kilometri pe oră. A scris o carte despre această aventură şi este unul dintre sportivii ambasadori ai unei campanii de împădurire, astfel încât sudul ţării să nu ajungă la deşertificare.

https://realitateaoltului.ro/2016/03/09/un-slatinean-scrie-istorie-la-cercul-polar/

https://realitateaoltului.ro/2016/10/05/a-scris-istorie-la-cercul-polar-acum-a-scris-o-carte/