Decapitări în PSD. Nicolae a fost schimbat din funcție, Bacalbașa din partid

132

Comitetul Executiv Național al PSD a hotărât astăzi ca Şerban Nicolae să fie schimbat de la şefia Comisiei Juridice. Acesta nu va mai fi nici lider de grup PSD la Senat. Robert Cazanciuc este noul șef al Comisiei juridice, în locul senatorului Șerban Nicolae, iar Mihai Fifor este noul lider de grup parlamentar din PSD.

Conducerea social-democrată a decis să sancționeze pozițiile publice ale unor aleși care, au susținut unii lideri, au afectat imaginea partidului. Primul care a fost sancționat a fost Șerban Nicolae. Lui i s-au reproșat inițiativele privind Legea grațierii. Liviu Dragnea a precizat că senatorul a susţinut amendamente la legea graţierii care nu erau asumate de partid. “A mers acolo sustinut de partid şi a susţinut nişte amendamente şi a convins şi colegii să susţină nişte amendamente pe care partidul nu le susţine”, a precizat Dragnea.

Ca pedeapsă, Șerban Nicolae a fost schimbat din funcția de președinte al Comisiei Juridice din Senat, dar și din cea de lider de grup al social-democraților din Camera Superioară a Parlamentului. Locul lui Nicolae a fost luat de Mihai Fifor.

,, Este o decizie a CExN. Eu o să încep activitatea ca lider de grup. Pentru mine nu este o noutate, am mai fost lider de grup în mandatul trecut şi cred că împreună cu colegii mei am reuşit să ne achităm de toate datoriile pe care le-am avut. A fost un mandat foarte bun, mandatul trecut. Sperăm ca şi de data aceasta, împreună cu colegii senatori, să putem să ne ducem la bun sfârşit programul legislativ şi să putem pune în aplicare tot ce vine dinspre guvern. Sprijinim Guvernul în toată activitatea sa”, a declarat Mihai Fifor.

Fifor a susţinut că îşi va menţine obiceiul de a se consulta săptămânal la grup cu miniştrii.

De pedeapsa superiorilor pe linie politică nu a scapat nici senatorul Nicolae Bacalbașa. El a fost suspendat din PSD pe o perioadă de șase luni.