GREVĂ GENERALĂ. De mâine, la Garda de Mediu nu se mai muncește

144

Mâine, comisarii Gărzii de Mediu îşi încetează activitatea în toată ţara. Greva generală este declanşată pe termen nelimitat, angajaţii manifestându-şi astfel nemulţumirea şi indignarea pentru inechitatea salarială care există în domeniul protecţiei mediului.

După protestele din martie şi aprilie când comisarii de mediu au întrerupt lucrul câte două ore, pe 10 mai, personalul Gărzii Naţionale de Mediu din toată ţara declanşează greva generală pe termen nelimitat. Acţiunea a fost anunţată astăzi de Sindicatul Naţional al Gărzii de Mediu.

“Este de neînţeles discrepanţa între importanţa care se acordă la nivel global problemelor legate de protecţia mediului şi modul în care sunt trataţi în ţara noastră cei care veghează la păstrarea unui mediu sănătos. Cu toate că protecţia mediului este un domeniu de importanţă strategică, reprezentând o vulnerabilitate, un risc şi o prioritate conform Strategiei Naţionale de Apărare a ţării, angajaţii Gărzii Naţionale de Mediu nu au mai beneficiat de o creştere salarială din anul 2009, fiind remuneraţi în prezent conform celei mai mici grile de salarizare din întregul sistem bugetar.”, declară Valentin Neagoe, preşedintele SNGM.

Pe întreaga perioadă a grevei generale nu se vor desfăşura activităţile specifice Gărzii Naţionale de Mediu şi nu se va lucra cu publicul în niciun comisariat din ţară.

Grevă la Garda de Mediu. Angajații au reluat protestele