Copacul cu jucării – ajută un copil să zâmbească!

613

Aproape 1000 de slătineni, majoritatea elevi, au participat la un marș al solidarității cu scopul de a atrage atenția celor din jur asupra situației disperate în care se află Georgiana Selea, una dintre colegele lor. La rândul său, impresionată de gestul celor care doresc s-o ajute să trăiască, Georgiana întoarce binele, dorind să aducă zâmbete și pe chipul altor copii care au nevoie ca cineva să le fie aproape. “Copacul cu jucării” este o acțiune prin care fiecare persoană care dorește să ofere o jucărie unui copil sărac poate aduce un mic dar la Copacul Georgianei.

Georgiana Selea, de 16 ani, elevă la Colegiul Metalurgic Slatina, are nevoie disperată de ajutorul semenilor pentru a urma un tratament costisitor. Radioterapia cu protoni care-i poate salva viața copilei costă aproape 60.000 euro și poate fi efectuată în Franța. Pentru a o ajuta să strângă această sumă, aproape 1000 de semeni, copii sau adulți, s-au mobilizat organizând o campanie de strângere de fonduri și participând la un miting de solidaritate. Deși n-a reușit încă să strângă banii ce-i pot da o șansă să trăiască, Georgiana, impresionată de gestul celor care îi sunt aproape, s-a implicat într-un proiect pentru a ajuta, la rândul ei, alți copii nevoiași. “Coacul cu jucării”este o acțiune prin care copila întoarce binele făcut, organizând împreună cu colegii de la Metalurgic o acțiune după modelul copacului cu haine de la București, Iași, Sibiu, Brașov sau Timișoara.

Acțiunea va fi organizată pe 16 mai, în curtea Colegiului Metalurgic și face parte din proiectul de voluntariat al școlii “Să fim solidari. Ajută un copil să zâmbească!”.

O jucărie dăruită din numeroasele jucării pe care le are un copil poate însemna foarte mult pentru acei micuți ale căror familii nu-și permit să le cumpere jucării. Așa că orice copil sau adult care vrea să aducă un zâmbet pe chipul unui copil, poate aduce la Copacul Georgianei o jucărie. Nu trebuie să fie nouă, ci doar curată și nu foarte uzată.

Un gest mic poate fi un mare dar.

Așa că, haideți, să ajutăm cât mai mulți copii să zâmbească!

 

Marșul solidarității slătinene. Sute de elevi au demonstrat că le pasă de Georgiana