Oltul, sub furia naturii. Ploi și grindină în cea mai mare parte din județ

1304

O ploaie puternica și grindina au făcut ravagii în mai multe zone din județul Olt. Localitățile în care natura s-a dezlănțuit în această seară sunt, potrivit meteorologilor: Balș, Caracal, Drăgănești-Olt, Piatra-Olt, Slatina, Baldovinești, Bălteni, Bârza, Bobicești, Brâncoveni, Brebeni, Călui, Cârlogani, Cezieni, Coteana, Crâmpoia, Curtișoara, Dăneasa, Deveselu, Dobrețu, Dobrosloveni, Dobrun, Drăghiceni, Fălcoiu, Fărcașele, Găneasa, Găvănești, Grădinari, Iancu Jianu, Ipotesti, Izvoarele, Mărunței, Milcov, Morunglav, Movileni, Nicolae Titulescu, Oboga, Osica de Jos, Osica de Sus, Pârșcoveni, Perieți, Pleșoiu, Priseaca, Schitu, Șerbănești, Slătioara, Șopârlița, Stoenești, Stoicănești, Strejești, Teslui, Vâlcele, Valea Mare, Voineasa, Vulpeni.

Culturile, și așa afectate de temperaturile scăzute de la sfârșitul lunii trecute, au fost practic distruse de bucațile de gheață care au albit pământul.

,,A bătut grindina preț de câteva minute bune. A fost susficient astfel încât pământul să se albească. Culturile oamenilor sunt afectate, în special legumele pe care reușiseră să le planteze,Din fericire nu sunt case afectate de grindină și nici de inungații. Ploaia care a însoțit grindina, deși a fost torențială, nu a creat probleme,, ne-a declarant edilul comunei Slătioara, Savu Ungureanu.

Natura nu a fost prea miloasă nici cu locuitorii din satele aparținătoare orașului piatra Olt, unde grindina a căzut din abundență, și nici cu cei din Strejești unde cantitatea de precipitații căzută într-un timp scurt a fost însemnată.

Reprezentanții ISU au declarant pentru Realitatea Oltului că primarii nu au raportat situații deosebite cauzate de răbufnirea naturii, iar în ceea ce priește pagubele cauzate culturilor agricole, de mâine se va face o inventariere a acestora.