MITĂ Prins în flagrant oferind 10.000 de lei şi miei pentru o expertiză

202

Un bărbat din Brebeni a fost prins în flagrant în timp ce oferea 10.000 lei mită şi miei pentru o expertiză tehnică favorabilă într-un dosar de grănițuire. Denunţul a fost făcut de expert, iar mituitorul a fost plasat sub control judiciar.

Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă  Tribunalul Olt au prins în flagrant ieri un bărbat, Ş.C.,  din comuna Brebeni, județul Olt, în timp ce oferea suma de 10.000 lei (din care a remis efectiv 7.000 de lei), unui expert tehnic judiciar, în vederea influențării rezultatului unei expertize.

“În fapt, la data de 22 martie a.c., F.M., expert tehnic judiciar a depus denunț la sediul D.G.A. – S.J.A. Olt cu privire la faptul că, desemnată fiind de către Judecătoria Slatina să efectueze o contraexpertiză tehnică judiciară într-un dosar de ”grănițuire”, Ș.C., reclamant în dosar, i-a oferit sume de bani totalizând 10.000 lei, precum și produse alimentare (miei), cu ocazia sărbătorilor Pascale și de 1 Mai. Acesta a remis efectiv suma de 7.000 de lei, indicând expertei judiciare, în scris, rezultatul expertizei pe care urma să o realizeze. Lucrătorii de poliție judiciară din cadrul D.G.A. – S.J.A. Olt au fost delegaţi să efectueze activități de cercetare penală și investigativ-operative în vederea realizării materialului probator”, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Generale Anticorupţie.

Procurorul a dispus faţă de mituitor măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.