Se confirmă: La Royal se servește pizza cu enterobacterii. Inspectorii au aplicat amendă

1894

Inspectorii sanitari veterinari au dat publicității rezultatele probelor prelevate de la ,,Pizza Royal,, prelevate săptămâna trecută după ce două fete, au ajuns la urgență după ce au consumat pizza cumpărată din această unitate. Pentru neregulile constatate, firma care deține cunoscuta pizzerie a fost amendată cu 2000 lei. Potrivit reprezentanților instituției, nu este pentru prima dată când firma este sancționată pentru nerespectarea normelor de igienă.

Inspectorii sanitar-veterinari s-au autosesizat după ce două surori de 6 și respectiv 13 anii au ajuns la spital cu stări de vomă, dureri de cap și de stomac după ce au consumat pizza de la Royal. Aceștia susțin că două din cele șase probe prelevate din local și de la angajați au fost neconforme

,,În urma analizării celor șase teste de sanitație prelevate, două au fost găsite necorespunzătoare, respectiv un test de sanitație prelevat după tegumentul unui angajat la parametru enterobacterii și un test de sanitație prelevat de pe suprafața de lucru, neconform la parametrul număr total de germeni. Acest lucru confirmă o stare de igienă necorespunzătoare, precară, dar și nerespectarea minimelor reguli de igienă, fapt constatat și sancționat de medicii veterinari la momentul efectuării controlului cu 2000 lei,, susțin inspectorii sanitar-veterinari.

Nu este pentru prima dată când la firma în cauză inspectorii au descoperit nereguli. În trecut societatea a mai fost sancționată de patru ori, iar în două rânduri s-a ales cu autorizația de funcționare suspendată, pentru neîndeplinirea măsurilor dispuse în urma controalelor efectuate.