Fenomen RAR: Bulgăre de 8kg de gheață, căzut din cer la Tia Mare

6421

Un fenomen mai puțin obișnuit s-a petrecut astăzi în comuna olteană Tia Mare. Un bulgăre imens de gheață a căzut din cer, prăbușindu-se într-un solar și speriind un întreg sat.

1 Mai, zi de muncă pentru gospodarii din Tia Mare care se ocupă cu cultivarea legumelor, s-a dovedit una cu palpitații pentru numeroși săteni, speriați de un fenomen neobișnuit. Deși zi senină, fără ploaie, un tunet puternic a speriat familia Dragu, dar și pe consătenii acestora. Oamenii s-au trezit în solar cu un imens bulgăre de gheață picat din cer. Folia solarului nu a putut opri “meteoritul”de gheață, estimat la aproape 8kg greutate.

“În jur de ora 9:30 dimineața, eram cu familia la copilit la ardei în solar și, dintr-o dată, am auzit un vuiet precum o torpilă. Apropiindu-se de pământ, începea să se audă din ce în ce mai tare sunetul și apoi am auzit o bubuitură puternică la aproximativ 7-8 metri de noi. Când ne-am dus să vedem ce s-a întâmplat, ne-am îngrozit când am văzut un bulgăre de gheață, dimensiunea fiind 35-40 cm și greutatea între 7-8 kg și s-a îngropat undeva în pământ până la 10-15 cm amortizând solarul și folia. La contact cu pământul, bulgărele s-a spart în 4 bucăți mai mari și restul mai mici. Fotografiile au fost făcute după aproximativ 10-15 minute“, povestește Tiberiu Dragu.

Fermierul spune că fenomenul neobișnuit s-a petrecut dintr-o dată, fără a fi însoțit de ploaie, descărcări electrice sau grindină. Un singur bulgăre a picat din cer. “Când a căzut gheața, afară era foarte puțin înorat și se zărea puțin printre nori soarele. Am tras o sperietură puternică, așa ca de 1 Mai…”, mai spune Tiberiu.