Slatina se alătură campaniei „Banca de alimente”

194

Peste 200.000 de copii din România merg la culcare flămânzi. Pentru a le veni în ajutor, sub sloganul „Hrănește un vis, o lume fără foame!” și slătinenii aflați la cumpărături sunt încurajați să doneze alimente greu perisabile. Campania „Banca de alimente” se desfășoară în parteneriat cu Crucea Roșie Olt în două supermarketuri Carrefour din capitala Oltului.

Până pe 10 mai, și slătinenii sau oltenii aflați la cumpărături în Slatina pot dona alimente greu perisabile sau bani pentru persoanele și familiile defavorizate, prin intermediul urnelor special amplasate la casele de marcat și la ieșirea din magazine. Campania se desfășoară în două magazine din rețeaua Carrefour din Slatina.

„Și în Slatina, în cele două magazine partenere, în perioada 10 aprilie-10 mai, oamenii pot cumpăra și apoi dona alimente greu perisabile pentru persoanele și familiile defavorizate, prin intermediul coșurilor special amplasate la ieșirea din magazine și semnalizate cu logo-ul proiectului, iar voluntari ai Crucii Roșii, în anumite intervale orare, vor promova campania în rândul clienții magazinelor și îi vor invita să doneze un aliment pentru cei care suferă de foame. Din surplusul fiecaruia dintre noi, putem ajuta împreună familii de vârstnici, familii fără venituri cu copii mici, persoane bolnave pentru care un coș gratuit cu alimente înseamnă hrana pentru câteva săptămâni”, explică Simona Capisizu, director Filiala de Cruce Roșie Olt.

Proiectul umanitar a fost lansat de Crucea Roşie Română în anul 2009 și constă în colectarea de alimente greu perisabile sub formă de donație de la clienții magazinelor partenere și distribuirea acestora sub formă de pachete la domiciliul beneficiarilor. Pachetele cu alimente cântăresc, fiecare, câte 12 kg și conţin alimente de bază precum: ulei, zahăr, făină, mălai, orez, paste făinoase, conserve de carne sau peşte, conserve de legume, biscuiţi şi alte produse alimentare.

Proiectul face parte din campania internațională de colectare de alimente, coordonată de Fundaţia Carrefour, care se desfășoară simultan în 10 țări în care grupul Carrefour este prezent, iar în România se derulează în 63 de magazine ale grupului.