Patru șefi de la cultură au trecut evaluarea și rămân directori. Urmează Crețeanu

378

Ion Crețeanu, Viorel Pintea, Laurențiu Guțică, Florian Dumitrescu și Florian Cârstea au intrat într-o evaluare riguroasă a activității, demarată de Consiliul Județean Olt, instituție în subordinea cărora se află instituțiile de cultură conduse de aceștia. Cu excepția lui Crețeanu, toți au trecut cu brio evaluarea, rămânând în continuare directori.

Consilierii județeni au aprobat astăzi rezultatul final al evaluării anuale a managementului instituțiilor de cultură din subordinea Consiliului Județean Olt și continuarea exercitării contractului de management de către actualii directori, cu o singură excepție.

Managementul Bibliotecii Județene Ion Minulescu Slatina, Muzeului Județean Olt, Centrului Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale și Cultural Olt și Școlii Populare de Arte și Meserii Slatina a fost evaluat de comisii din care au făcut parte și și directori sau specialiști ai unor instituții prestigioase de cultură din județele vecine. Celor patru directori le-a fost verificat modul în care au realizat obligațiile asumate prin contractele de management- activități, proiecte, programe derulate, pe baza rapoartelor, dar și a susținerii unui interviu.

Toți au trecut cu brio examinarea: Florian Cârstea, director Biblioteca Județeană – a obținut nota finală 9,58; Laurențiu Guțică, director Muzeul Județean- 9,46; Florian Dumitrescu, manager CJCPCTC Olt- 9,90 li Viorel Pintea, director Școala Populară- 9,74.

Astfel, CJ Olt a aprobat continuarea exercitării contractului de management.

Evaluare și la Doina Oltului

Singurul manager neevaluat până acum este Ion Crețeanu, directorul Ansamblului Profesionist pentru Promovarea Culturii Tradiționale Doina Oltului, examinarea fiind amânată în urma retragerii lui Ilie Brăileanu, directorul Palatului Copiilor Adrian Băran Slatina, din calitatea de membru al comisiei de evaluare, motivând că a avut raporturi contractuale în ultimii doi ani cu Doina Oltului și se află în situație de incompatibilitate.

Din comisia de evaluare a rapsodului Crețeanu privind activitatea desfășurată la cârma ansamblului oltean fac parte: Angela Nicolae- șef serviciu CJ Olt, Nicolae Alexandru- inspector Direcția pentru Cultură Olt și Sorin Mazilescu- director Centrul Județean pentru Cosnervarea și Promovarea Culturii Tradiționale Argeș.