Palatul Copiilor se mută, clădirea fostului liceu de construcții devine sediu Loctrans și DASIP

829

Doar avizul Ministerului Educației mai stă în calea planurilor municipalității slătinene de utilizare a clădirii fostului Colegiu Tehnic „Ion Mincu” Slatina drept sediu pentru Loctrans și Direcţia Administrarea Străzilor şi Iluminat Public al primăriei. Cum activitatea Palatului Copiilor se va muta în noul sediu, schimbarea destinației clădirii din spaţii de învăţământ în spaţii pentru sedii administrative a unor servicii publice de interes local a fost deja aprobată de IȘJ Olt și va fi aprobată astăzi și de consilierii locali.

Palatul Copiilor „Adrian Băran” Slatina, Loctrans și DASIP vor avea sedii noi. Relocarea va fi aprobată astăzi de către consilierii locali, schimbarea mai așteptând doar girul Ministerului Educației care va trebui să emită avizul conform privind schimbarea destinației clădirii fostului Liceu de Construcții din spații de învățământ în sedii administrative. Sediul folosit de Palatul Copiilor este cerut de societatea de transport local în comun și DASIP, care la rândul lor trebuie să elibereze spațiul ocupat în vecinătatea Sălii Polivalente.

Talentele, mutate în Palat nou

Începând cu anul școlar 2015- 2016, în urma scăderii numărului de elevi, dar și rezultatelor slabe obținute la Bacalaureat, Primăria Slatina decidea fuziunea Colegiului Tehnic ”Ion Mincu” Slatina cu Colegiul Tehnic ”Alexe Marin”, iar elevii să învețe la cel din urmă, spaţiile din cadrul imobilului situat pe strada Drăgăneşti nr. 25 rămânând libere. Cum noul sediu al Palatului Copiilor Adrian Băran Slatina era încă în construcție, spațiu fostului liceu a fost atribuit micilor talente pentru desfășurarea de activități extrașcolare. Perioada de un an de zile pentru care a fost aprobată utilizarea clădirii a expirat, iar Palatul urmează să se mute în noul sediu din municipiul Slatina, de pe strada Eugen Ionescu.

„După data de 15 iunie vom demara procedurile de mutare, iar din septembrie copiii noștri vor fi primiți în sediul nou. Clădirea este aproape gata, mai avem doar tavanul și pereții de finalizat, iar săptămâna viitoare așteptăm un control de fond al pompierilor, pe care l-am solicitat în vederea stabilirii eventualelor deficiențe astfel încât acestea să fie remediate în timp util.”, ne-a declarat Iliuță Brăileanu, directorul palatului Copiilor Slatina.

Loc pentru mașini mari și mici

Beneficiind de un spațiu generos de 21.150mp, ce însumează clădire școală P+1E, spălătorie, sală sport, magazie, gospodărie anexă, teren sport și teren curți construcții,  fostul liceu este numai bun pentru activitatea Loctrans și DASIP, cu atât mai mult cu cât societatea de transport public dorește să-și extindă sfera activităților, iar DASIP se va ocupa și de ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în Slatina. LOCTRANS S.A. are nevoie de spaţii destinate pentru: birouri, dispecerat/monitorizare, atelier reparaţii auto, staţie ITP, spaţiu pentru curăţare/igienizare autovehicule, platformă pentru parcare, depozit carburanţi.

Atât Colegiul Tehnic „Ion Mincu” cât şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt au comunicat acordul de principiu al consiliilor de administraţie privind schimbarea destinaţiei imobilului, iar astăzi consilierii locali își vor da acordul de principiu. Cum ”Schimbarea destinației bazei materiale a instituțiilor și unităților de învățământ preuniversitar de stat se poate face de către autoritățile administrației publice locale, numai cu avizul conform al ministrului Educației”,  este necesar și obţinerea „avizului conform” al Ministerului pentru ca primăria să pună în practică aceste schimbări.