ISU Olt intervine pentru salvarea copilului căzut în puț la Balta Sărată

318

Pompierii olteni au fost solicitați să ofere ajutor colegilor de la Teleorman care intervin de circa 15 ore pentru salvarea unui copil de doi ani căzut într-un puț foarte îngust.

Un copil de doi ani, din localitatea teleormăneană Balta Sărată, a căzut într-un puț foarte îngust, cu diametrul de 35 de centimetri, la o adâncime de aproximativ 16 metri. Copilul este conștient și se aude plângând, însă este prea mic pentru ca echipajele de salvare să poată coopera cu el. Micuțul este monitorizat cu o cameră video, iar salvatorii introduc permanent oxigen în puț și aer cald pentru a evita intrarea în hipotermie a copilului.

Operațiunea de salvare este dificilă, puțul având un diametru foarte mic. Se intervine cu două buldoexcavatoare cu care se sapă în jurul puțului.

La comanda IGSU, în sprijinul salvatorilor teleormăneni au plecat și echipaje de la Olt. “ISU Olt va asigura sprijin pentru ISU Teleorman cu o autospecială pentru descarcerare din cadrul Detașamentului Slatina, care o să asigure, în special, iluminatul în zonă dacă va fi nevoie. În jurul orei 18.30, un autocamion de intervenție din cadrul Detașamentului Caracal se deplasează încărcat cu panouri de scândură și căpriori pentru asigurare maluri”, declară Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.