Corul Millennium, turneu în Spania

357
Corul Millennium Slatina

Bisericile comunităților românești din Spania vor răsuna de vocile coriștilor slătineni. Corul Millennium, condus de Alexandru Chirilă Stanciu, va cânta după Paști în mai multe localități spaniole.

În perioada 18- 29 aprilie, coriștii slătineni vor cânta în Spania, pentru comunitățile de români din cinci orașe. Bisericile ortodoxe românești din Barcelona, Serranillos, Parla, Toledo și Villareal vor răsuna de cântece românești- muzică religioasă și prelucrări folclorice, două dintre concerte fiind stabilite chiar după liturghiile din zilele marilor sărbători Izvorul Tămăduirii și Sf. Gheorghe.

Singura formațiune de muzică cultă din județul Olt, unul dintre mesagerii culturii oltene, Corul Millennium Slatina va alina după Paște românilor din Spania dorul de țară, cântecul și portul românesc. Coriștii olteni vor concerta sub bagheta maestrului Alexandru Chirilă Stanciu, fondatorul formației.

În cadrul turneului de anul acesta coriștii vor străbate 7000 de km. Anul trecut, slătinenii au susținut un turneu asemănător la comunitățile românești din Italia.

Corul Millennium a fost înființat în 2011 și a susținut până acum numeroase concerte pe meleaguri oltene, în țară sau străinătate, participând și obținând premii la festivaluri corale naționale și internaționale.