Zi specială la Scornicești alături de un copil în suferință

148

Artiști mici și mari ai județului s-au alăturat în sâmbăta Floriilor campaniei de strângere de fonduri pentru salvarea vieții unui elev din Scornicești.

Au cântat, au dansat, au alergat și s-au jucat cu baloane, atrăgând pe platoul Casei de Cultură numeroase persoane sau oameni de afaceri, cu toții deschiși să-i dea o șansă la viață lui Cosmin Boacă, un elev din Scornicești care are nevoie de ajutorul semenilor pentru a învinge boala. Zeci de copii de la Palatul Copiilor Adrian Băran Slatina, pregătiți de prof. Mihail Minulescu și Leliana Maican, și Școala Populară de Arte și Meserii Slatina- prof. Iulian Onțică au răspuns prezent invitației lansate de Asociația Mișcarea pentru Democrație și Progres de a fi alături de Cosmin. Nu au spus nu nici artiști renumiți ai județului, soliști ai Ansamblului Profesionist Doina Oltului: Ion Crețeanu, Maria Ghinea, Gabriel Zăvoianu, Marinela Dobrițoiu. La eveniment a participat pentru puțin timp și Cosmin care a privit spectacolul oferit pentru el de către talentații artiști.

Și nu puțini au fost aceia care nu au rămas indiferenți. În urna amplasată la eveniment, fiecare a donat după posibilități, cele mai consistente donații venind din partea unor oameni de afaceri, printre care patronul firmei Matra și a unui cetățean german.

Nu trebuie ignorată implicarea tinerilor social-democrați care nu au dat coloratură politică evenimentului, ci una socială, printre persoanele prezente numărându-se și deputatul de Olt Marius Iancu.

Cosmin are nevoie de medicamente și tratament special pentru a lupta cu cancerul la plămâni, iar familia nu poate susține aceste costuri. Pentru a strânge banii necesari, colegii de școală și cadrele didactice au demarat o campanie umanitară, în care s-au implicat oameni simpli, cunoscuți sau nu ai familiei, oameni de afaceri, dar și primăria. Vineri, Colegiul Național Vocațional Nicolae Titulescu Slatina a organizat un eveniment caritabil, iar sâmbătă urbea natală a găzduit o amplă acțiune.

Cu toții suntem COSMIN! Elevi din Scornicești bat din ușă în ușă pentru a-i salva viața unui coleg

Cei care doresc să-i întindă o mână de ajutor acestui copil o pot face luând legătura cu familia, dacă sunt din localitate, sau prin donații în contul deschis pe numele mamei: Boacă Mariana Cristina, COD SWIFT RZBRROBU, RO25 RZBR0000060016754268.

Haideți să-i dăm o șansă la viață, o șansă de a putea lupta cu boala!