Cinci spații avizate pentru sacrificarea mieilor în Olt

272

 

Oltenii își pot procura miei vii pentru Paște de la târgurile din 13 localități din județ, în timp ce pentru sacrificarea mieilor au fost avizate sanitar-veterinar doar spații din cinci localități.

Sărbătoarea Învierii Domnului se apropie, iar de pe masa creștinilor nu poate lipsi mielul, gătit în mod tradițional sau nu. Astfel că în această perioadă mielul este la mare căutare. Oltenii care doresc să cumpere miei vii, pot face acest lucru fie direct din gospodăriile fermierilor, fie din târgurile de săptămână, iar cei care îi doresc sacrificați au la dispoziție cinci spații avizate sanitar- veterinar.

Târgurile de săptămână unde se comercializează animale vii sunt în aceste săptămâni în atenția Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt, care a constituit 4 echipe care vor efectua controale și verificări ale modului în care sunt respectate condițiile sanitare veterinare. Potrivit DSVSA Olt, localitățile în care se organizează târguri săptămânale și cu comercializare de animale vii și care vor fi supravegheate sunt: Văleni, Drăgănești Olt, Caracal, Balș, Izbiceni, Vădăstrița, Osica de Sus, Iancu Jianu, Potcoava, Tufeni, Dobroteasa, Vâlcele și Slătioara.

Pentru avize temporare pentru sacrificarea mieilor în spații special amenajate, până la momentul actual DSVSA Olt a primit solicitări de la trei primării: Osica de Sus- pentru care s-a și emis avizul temporar pentru zilele 2, 9 și 15 aprilie, Balș și Drăgănești Olt – pentru perioada 13 – 15 aprilie.

Spații temporare pentru sacrificarea mieilor sunt în județ la: Piața Agroalimentară Balș, Târgul Săptămânal Caracal,  Piața Agroalimentară Drăgănești –Olt, Târgul Săptămânal Osica de Sus și Fostul Abator Strehareți Slatina.  

Consumatorii olteni pot sesiza orice aspect privind nerespectarea normelor sanitare veterinare. Astfel, în baza deciziilor emise de către directorul DSVSA Olt, pe raza județului va fi asigurată permanența, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, va fi afișat programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil și numărul de telefon.  Programul de lucru stabilit este: de luni până sâmbătă între 7.00-17.00 și duminica între 8.00-16.00.