Mai mult de jumătate dintre șoferii opriți în trafic, sancționați de polițiști

269

Peste 1000 de autovehicule au fost verificate în trafic week-end-ul trecut, polițiștii sancționând 599 de șoferi, dintre care 26 și-au pierdut permisul de conducere.

Polițiștii olteni rutieriști au desfășurat în perioada 31 martie – 02 aprilie acțiuni pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă limita legală de viteză. “La sfârșitul săptămânii au fost verificate peste 1000 de autovehicule, cu privire la respectarea regimului legal de viteză, ocazie cu care, polițiștii rutieri de pe raza județului Olt au constatat 9 infracțiuni la regimul circulației și au aplicat 599 de sancțiuni contravenționale în baza O.U.G. 195/2002, dintre care 328 pentru nerespectarea limitei legale de viteză. De asemenea, 99 de persoane au fost sancționate contravențional pentru nerespectarea obligației de a purta centura de siguranță în timpul circulației pe drumurile publice. Totodată, au fost reținute 26 de permise de conducere și retrase 10 certificate de înmatriculare.”, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate se ridică la 130.818 lei. IPJ Olt avertizează șoferii că polițiștii rutieri vor continua să acționeze în trafic.