15 zile de căutări zadarnice ale consilierului din Ipotești

126

De 15 zile, un pescar oltean este căutate de către pompierii olteni în râul Olt, dar și pe malurile sale, după ce a dispărut în zona barajului Ipotești.

Căutările unui bărbat în vârstă de 54 de ani, din Ipotești, cunoscut pescar, care a ieșit în noaptea de 20 spre 21 martie în larg pe râul Olt cu barca la pescuit și nu s-a mai întors continuă. Până acum, eforturile de a găsi trupul bărbatului au fost fără succes.

“Echipa de căutare-salvare din cadrul Detașamentului Slatina execută de 15 zile acțiuni de căutare a bărbatului posibil înecat în râul Olt, în zona barajului Ipotești.  Echipa de scafandri a ISU Olt a acționat în primele cinci zile de primirea solicitării ( 21 martie 2017 ), iar în celelalte zile s-a acționat cu ambarcațiuni cu motor și accesorii pentru căutare-salvare. Pompierii din cadrul echipei de căutare-salvare acționează aproximativ zece ore pe zi, iar în fiecare dimineață, între orele 07.00-08.00, se execută misiuni de căutare pe uscat, pe malul barajului.”, declară Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Bărbatul căutat este consilier local la Ipoteşti şi a fost candidatul PNL la fotoliul de primar al localității, în iunie 2016. Mircea Lungu se ocupa cu pescuitul de peste 20 de ani.