Primarul Balșului, umăr la umăr cu premierul Grindeanu

353

Deși unul este liberal, iar altul conduce Guvernul social-democrat, Mădălin Teodosescu a stat umăr la umăr astăzi cu premierul Grindeanu. Întâlnirea a vizat  măsurile din “Programul de guvernare” care vizează oraşele din România.

Primarul Balșului s-a întâlnit astăzi cu premierul Grindeanu, dar și cu Dragnea, Tăriceanu, Sevil Shhaideh, Olguța Vasilescu sau Rovana Plumb. Nu a trecut la PSD, ci a reprezentat Asociația Oprașelor din România, pe care o prezidează.

Descentralizarea, autonomia locală şi întărirea capacităţii administrative sunt câteva dintre temele care sunt astăzi discutate în cadrul celei de-a XXV-a ediţii a Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România (AOR). Astăzi, la lucrările AOR au fost invitați premierul Sorin Grindeanu, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

Evenimentul reunește peste 100 primari şi alţi participanţi din oraşele din întreaga ţară şi principalii parteneri de dialog din cadrul ministerelor şi comisiilor parlamentare.

Adunarea Generală a AOR a în ceput ieri și se va finaliza mâine.

Potrivit asociației prezidate de edilul oltean Mădălin Teodosescu, se are în vedere susţinerea conceptului Oraşul centru de dezvoltare zonală prin realizarea unui Program Naţional pentru realizarea unor Centre de Dezvoltare Zonală care să asigure resurse suficiente (financiare, materiale, umane, legislative şi instituţionale) pentru exercitarea atribuţiilor autorităţilor administraţiei publice. La această întâlnire vor fi discutate, printre altele, și salarizarea primarilor, viceprimarilor şi a persoanelor din aparatul de specialitate al primarului, precum şi al celui din celelalte servicii şi instituţii publice de interes local; reevaluarea şi simplificarea programelor cu finanţare din fondurilor europene pentru a le putea face accesibile şi să corespundă nevoilor reale ale oraşelor; nevoia de clarificare şi simplificare privind legislaţia din domeniul achiziţiilor publice pentru evitarea corecţiilor financiare şi a interpretărilor.