Parc și grădiniță la fosta Unitate Militară de la gară

1865

Amenajarea unui parc în care să funcționeze și o grădiniță nouă- reprezintă planurile municipalității slătinene din acest an de demarare a transformării fostei Unități Militare de la gară într-un centru multifuncțional.

Printre investițiile din acest an cuprinse în bugetul municipalității, primarul Emil Moț a anunțat și studiul de fezabilitate în vederea amenajării unui parc pe strada Tunari. “Vom realiza un parc pe terenul fostei unități militare. Există un Plan Urbanistic Zonal prin care 2,17 ha sunt spații verzi. Aș dori ca undeva prin lunile iunie – iulie să fie finalizat studiul de fezabilitate și să demarăm pe zona pe care este prins spațiul verde un parc. De asemenea, noua grădiniță pe care vreau s-o construim în Slatina, acolo, aș dori să fie tot în parc. Intenția noastră este ca la fosta unitate militară să creăm o oază pentru copii. Absolut niciuna dintre clădirile existente nu vor mai rămâne. Singura care se prezintă cât de cât bine ne-ar costa mai mult să fie adusă la stadiul în care să funcționeze o grădiniță, decât să fie demolată și să construim o clădire nouă”, a declarat edilul.

Planul Urbanistic Zonal “Construire ansamblu multifuncţional” în municipiul Slatina, strada Tunari nr. 1, cuprinde apartamente pentru tineri, care să le poată achiziționa printr-un sistem de plată avantajos, dar și dotări aferente acestora, servicii, comerţ, zone verzi, sport şi agrement. Terenul a fost deja împărțit în opt loturi, în vederea punerii în practică a proiectului de realizare a centrului multifuncțional.

Terenul fostei Unităţi Militare 01217, în suprafaţă de 11,7 hectare, a fost preluat de către Primăria Slatina în 2012 din administrarea Ministerului Apărării Naţionale, cu obligaţia de a reabilita clădirea Cercului Militar şi de a asigura, în termen de cinci ani, amenajarea de spaţii verzi, zone de agrement, locuinţe şi spaţii comerciale, iar angajaţilor din sistemul MApN să le revină 48 de locuinţe. Startul demolărilor a fost dat în urmă cu mai bine de doi ani de zile, pe locul cazarmei autorităţile locale angajându-se să ridice cel mai nou cartier al oraşului.