Mircea Geoană, șef la SIE pe mâna PSD? Ce spune Dragnea despre o astfel de numire

128

Ultimul zvon din sfera politică îl dă pe fostul lider social-democrat Mircea Geoană drept viitorul șef al SIE. Numirea ar urma să fie făcută de PSD, susțin unele surse. Dragnea neagă că ar fi avut discuții nu și că exclude o astfel de variantă.

Dagnea a încercat, printr-un răspuns oferit unei întrebări adresate de Radu Tudor de la Antena 3, să clarifice zvonurile legate de posibila numire a lui Geoană în fruntea SIE. Doar că prin acesta mai mult a alimentat zonurile care circulă în piață.

Iată ce a declarat în direct președintele actual al PSD cu privire la numirea lui Geoană în fruntea Serviciului de Informații Externe.

”Informația nu e reală. Eu sunt cea mai sigură sursă din partid. Nu am discutat cu nimeni despre Mircea Geoană, nici din partid, nici din altă parte. Acea instituție trebuie să aibă un șef. Cred că nu arde, dar nici nu cred că mai poate fi amânat foarte mult. Şi acea instituţie aşteaptă cred să aibă un şef votat în Parlament. Cred că şi serviciile partenere aşteaptă lucrul ăsta. Şi cred că, într-o perioadă rezonabilă, preşedintele va da un semn. Sper să nu ajungem în situaţia în care vine o hârtie în Parlament… Dar nu cred, a şi spus preşedintele că vom avea o discuţie. SIE funcţionează. (…) Totuşi, trebuie umplută schema.”, a declarat Dragnea.