Primarul de la Drăghiceni, sub CONTROL JUDICIAR

307

UPDATE. Edilul din comuna Drăghiceni, Viorel Ștefan Șoancă, reținut sub acuzația de abuz în serviciu, va fi judecat în stare de liberatate. Magistrații Tribunalului Olt au decis astăzi măsura plasării sub control judiciar.

 

ASEARĂ. Pe numele edilului de la Drăghiceni, Viorel Ștefan Șoancă, a fost emisă ordonanță de reținere. El a fost adus la audieri, alături de patru oameni de afaceri, în această dimineață, după ce locuința dar și sediul administrației locale au fost perchiziționate. Mâine va fi prezentat magistraților Tribunalului Olt cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Stirea inițială

În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul I.P.J. Olt efectuează 3 percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu și delapidare, cu un prejudiciu estimat la valoarea de 200.000 lei.  Perchezițiile au loc în localitățile Dobrosloveni și Drăghiceni.  Mascații au descins chiar la locuința edilului din Drăghiceni, Șoancă Ștefan Viorel.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, efectuează 3 percheziţii domiciliare, pe raza județului Olt.

Perchezițiile se desfășoară într-un dosar penal, aflat în instrumentarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, care are ca obiect de cercetare săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și delapidare.