Locuințe pentru medicii care profesează la Slatina

1099

Primarul Emil Moț se aliniază edililor care deja au rezolvat problema asigurării de locuințe pentru medici, demarând și la Slatina un proiect pentru construirea de locuințe de serviciu destinate specialiștilor din sănătate.

De medici buni, dar mai ales suficienți are nevoie municipiul Slatina. Și cum în ultimii ani s-a tot încercat reducerea deficitului de cadre medicale la cea mai mare unitate sanitară din județ, atragerea de specialiști și din alte orașe ale țării rămâne o alternativă. Numai că acești specialiști, în mare parte rezidenți sau tineri abia intrați în pâine, nu-și permit să locuiască cu chirie sau să facă naveta. Această problemă va fi rezolvată de către administrația slătineană, care-și dorește asigurarea unor servicii de calitate pentru sănătatea locuitorilor. În acest sens, primarul Slatinei, Emil Moț, a anunțat ieri, la prezentarea bugetului municipal din acest an, printre proiectele incluse în rândul investițiilor, și construirea de locuințe destinate acestei categorii.

“Lucrăm la studiul de fezabilitate Construire locuințe ANL sau locuințe de serviciu pentru medicii care activează la Spitalul Județean Slatina, care nu au domiciliul în Slatina sau nu au locuințe.”, a anunțat ieri edilul.

La începutul acestui an, Prtimăria Slatina a răspuns unei adrese Agenției Naționale pentru Locuințe, anunțând că dispune de loturi de teren pe strada Orhideelor pe care le-ar putea pune la dispoziţia ANL pentru construirea a încă 180 de noi unităţi locative. Unele dintre aceste ar putea fi destinate medicilor. În prezent, la spitalul slătinean peste o sută de medici fac naveta din Dolj sau Vâlcea.

În cadrul Programului Locuințe pentru tineri se construiesc și locuințe pentru medicii rezidenți, programul venind în sprijinul medicilor rezidenți și al tinerilor specialiști din domeniul sănătății, ale căror venituri nu le permit accesul la o locuință în proprietate sau închirierea unei locuințe în condițiile pieței. În perioada 2003- 2016 au fost finalizate 564 de unități locative destinate acestei categorii în Cluj, Iași, Sibiu, Fălticeni, Rădăuți, Timișoara, Alexandria și București. În execuție sunt alte 107 la Brăila, Satu Mare și Tulcea.