Municipiile, orașele și comunele s-au unit. Teodosescu: Prin unire se realizează fapte mari!

213

Asociația Comunelor din România, Asociația Orașelor din România şi AMR – Asociaţia Municipiilor din România au decis să-și unească forțele, să găsească soluții comune la problemele comune. La întâlnirea de lucru de ieri a participat președintele Asociației Orașelor din România- Mădălin Teodosescu, primarul orașului Balș.

Cele trei structuri ale unităţilor administrativ teritoriale – Asociația Comunelor din România, Asociația Orașelor din România şi AMR – Asociaţia Municipiilor din România s-au întâlnit pentru a identifica mijloacele prin care îşi pot armoniza acţiunile, de  a formula și transmite puncte de vedere comune pentru initiațivele legislative sau propunerile de Hotărâri de Guvern relevante pentru administrațiile publice locale.

„Suntem de aceeași parte a baricadei și trebuie să facem tot ceea ce ține de noi pentru o administrație publică eficientă. O administrație eficientă, atunci când reglementările sunt confuze, contradictorii sau deficitare, ne creează mari probleme. Sper să găsim cea mai bună formulă ca să rezolvăm aceste probleme de reglementare. Avem obiective comune și avem de învățat unii de la alții”, a declarat președintele AMR, Robert Negoiță.

Mădălin Teodosescu, președintele AOR și primarul orașului Balș, a subliniat importanța solidarității dintre cele trei asociații. „Vrem o administrație eficientă, vrem să avem o legislație coerentă și funcționari buni și doar împreună putem să facem asta. Cred că o Federație sau un parteneriat, nu contează forma de organizare, va duce la un lucru comun foarte bun, la o colaborare fructuoasa.” a afirmat Teodosescu.

Sloganul acestei întâlniri a fost „Prin unire se realizeaza fapte mari!”. Conducerile celor 3 asociatii au decis să colaboreze prin intermediul unui grup  de lucru comun, iar în viitor să clarifice formula finală prin care vor desfășura acțiuni împreună.