Oltul preia președinția Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud – Vest Oltenia

332

Marius  Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, a fost ales noul președinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud – Vest Oltenia. Mandatul noului președinte este valabil pentru un an de zile, CDR fiind organismul regional deliberativ în scopul coordonării activităților de elaborare și monitorizare ce decurg din politicile de dezvoltare regională.

Vineri, președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a fost ales președinte al CDR S-V Oltenia, în cadrul ședinței ordinare a acestui for. Acesta va fi secondat de către președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Mihai Popescu, ales în funcția de vicepreședinte. Cei doi își vor exercita amndatele pe o perioadă de 12 luni.

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud- Vest Oltenia este alcatuit din preşedinţii consiliilor judeţene şi din cate un reprezentant al fiecărei categorii de consilii locale municipale, orăşeneşti şi comunale din cele cinci judeţe ale regiunii (Dolj, Olt, Gorj, Mehedinti si Valcea).  La ședința d ela finele săptămânii trecute li s-au adăpugat și angajați ai aparatelor de specialitate din cadrul consiliilor județene și primăriilor cu responsabilitate în domeniul dezvoltării regionale, dar și reprezentanți ai Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud – Vest Oltenia (ADR Sud – Vest Oltenia). Ordinea de zi a cuprins 12 puncte, printre care și  aprobarea bugetului pe anul 2017 și o informare cu privire la stadiul implementării Programului Operațional Regionale 2014 – 2020.

“Mesajul președintelui CDR S-V Oltenia s-a axat pe importanța susținerii interesului regional, în vederea accesării fondurilor europene pentru proiecte strategice în regiunea noastră și a evidențiat necesitatea unității și colaborării liderilor din cele cinci județe ale regiunii, pentru acțiuni concertate care să conducă la dezvoltarea regiunii și prosperitatea cetățenilor săi”, se arată într-un comunicat al CJ Olt.

Consiliul funcţionează pe principii parteneriale la nivelul regiunii noastre, în scopul coordonării activităţilor de elaborare şi monitorizare ce decurg din politicile de dezvoltare regională.