Și Jandarmeria Olt stinge lumina de „Ora Pământului”

206

După Primăria Slatina, a doua instituție olteană își anunță participarea la cea mai mare mișcare de mediu din istorie- “Ora Pământului”

Capitala Oltului se va alătura și anul acesta orașelor din România și altor peste 7000 de orașe din 160 de țări pentru a sărbători Ora Pământului. Cea mai mare mișcare de mediu din istorie va cuprinde și Slatina, mâine seară, în intervalul orar 20:30 – 21:30. Prima instituție care a anunțat că se alătură acțiunii este Primăria Slatina, imobilul primăriei, precum și sediile celorlalte direcții descentralizate din subordinea primăriei, urmând să fie pentru o oră cufundate în întuneric.

Astăzi, Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt a anunțat că se va implica în mișcarea ce celebrează 10 ani de la prima ediție Earth Hour.  “Jandarmeria Olt se alătură și în acest an inițiatorilor acțiunii internaționale „Ora Pământului”, cu scopul atragerii atenției asupra problemelor de mediu actuale: poluarea, încălzirea globală și folosirea resurselor finite pentru satisfacerea consumului din ce în ce mai ridicat de energie. Astfel, în semn de susținere, sâmbătă, 25 martie a.c., între orele 20.30 – 21.30, Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt va participa la acțiune, prin stingerea luminilor și oprirea aparaturii electronice, excepție făcând doar sistemul comunicațional și dispeceratul unității pentru a nu afecta capacitatea operațională și misiunile ce revin instituției. Jandarmeria a rămas un partener constant al acțiunii „Ora Pământului”, iar demersurile de protejare a mediului nu se limitează doar la o singură acțiune, ci și la promovarea la nivel național, în toate unitățile, a unui consum rațional al energiei, cu scopul reducerii cheltuielilor administrative, dar și pentru reducerea poluării.”, se arată într-un comunicat de presă al IJJ Olt.

Acțiunea de solidarizare vine și ca urmare a faptului că Jandarmeriei Române îi revin prin Legea 550/2004, privind organizarea şi funcţionarea instituţiei, atribuţii în domeniul protecţiei mediului înconjurător, al florei şi faunei, în responsabilitatea sa aflându-se şi zonele care au statut de arie naturală protejată, de pe teritoriul României.

O oră pentru Pământ, Slatina stinge lumina