Colonel SPP, trimis în judecată pentru ucidere din culpă

133

Petre Soare, colonel SPP a fost trimis în judecată de procurorii militari  pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj. El este acuzat că a împuşcat mortal în 2012 o persoană în timpul unei partide de vânătoare.

Procurorii Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a lui SOARE nu doar pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, ci și pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor și braconaj. Potrivit rechizitoriului, inculpatul, în ziua de 4 ianuarie 2012, în jurul orelor 16:40, în timp ce se afla pe raza comunei Drăgăneşti, judeţul Prahova, pe fondul de vânătoare din pădurea Turbatu (aparținând ROMSILVA, filiala Prahova, Ocolul Silvic Ploieșți), la o partidă de vânătoare organizată, din culpă, a împușcat mortal o persoană, utilizând o armă de vânătoare ce aparținea în mod legal victimei.

Procurorii militari care au instrumentat cauza rețin în rechizitoriu Soare a deținut arma de vânătoare menționată fără a avea dreptul. În plus, el a executat focul de armă în scopul practicării vânătorii în condițiile în care nu avea calitatea de vânător și nu îndeplinea condițiile cerute de art. 27 din Legea nr. 407/2006 a vânătorii și protecției fondului cinegetic.