CERCETAT. A exploatat fără licență aproape 100 de aparate de tip slot-machine

318

Administratorul unei societăți este cercetat pentru infracțiuni economice, fiind acuzat că ar fi exploatat fără licență 97 mijloace de joc de tip slot-machine în spații comerciale din Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți și Teleorman.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a dispus  ieri luarea măsurii controlului judiciar, pe o perioadă de 60 zile, pentru săvârșirea infracțiunilor de desfășurare fără licență sau autorizație a oricăreia dintre activitățile din domeniul jocurilor de noroc, influențarea declarațiilor și fals în înscrisuri sub semnătură privată pe numele unui patron de jocuri de noroc. Bărbatul în vârstă de 38 de ani, din județul Dolj, a fost reținut miercuri pe o perioadă de 24 de ore de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

“În fapt, acesta este bănuit că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada 2014-2015, a exploatat, fără licență, 97 mijloace de joc de tip slot-machine, în afara cadrului legal, în mai mute spații comerciale situate pe raza județelor Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți și Teleorman. Pentru deschiderea punctelor de lucru, persoana a falsificat 17 contracte de închiriere, pe care le-a folosit ulterior la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Dolj, producând astfel consecințe juridice.”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Anchetatorii au stabilit că prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională a bărbatului este de 1.956.106,30 lei, reprezentând TVA şi impozit pe venit.